• Harmonie Koningin Wilhelmina

Concert orquestra Harmonie Koningin Wilhelmina

Harmonie Koningin Wilhelmina (HKW). És una de les orquestres de vent més importants del món. Va ser fundada el 1896 a Wamel, un petit poble al centre dels Països Baixos. La HKW és una orquestra simfònica de vent que dóna molta importància a la inclusió de peces noves en el seu repertori. És una formació deliberadament petita i té fama per la seva transparència musical. Actualment celebra el seu 120è aniversari.

Willem Van Zee (director). Va començar a tocar la trompeta quan tenia 9 anys. Va estudiar trompeta amb Ad van Zon i Edward Carroll a la Universitat de Rotterdam. L’any 1991 comença els estudis de direcció d’orquestra amb Jaap Koops i Jos van der Sijde. Va obtenir la seva llicenciatura el 1996 i el seu mestratge l’any 1998. Va estudiar direcció d’orquestra amb Arie van Beek, Daan Admiraal i Jurjen Hempel i es va graduar en 1999. Willem és el director musical de l’Harmonia Koningin Wilhelmina des del 1997.

Mirjam Plas (solista en el concert per a flauta i banda de Marco Putz). Nascuda a Almelo (Holanda), inicia la seva formació musical al seu país amb el flautista Jorge Caryevschi, on acaba el Grau Superior amb Menció d’Honor. Posteriorment continua els seus estudis al Royal Northern College of Music de Manchester amb Peter Lloyd, on l’any 2005 obté la titulació Master of Music in Performance. Com a solista, ha actuat amb la Jove Orquestra de Twente i la Jove Orquestra Nacional de Vents d’Holanda, interpretant els concerts per a flauta i orquestra de Carl Reinecke i Ted Huggins. Mirjam ha estat convidada a participar al prestigiós Cheltenham International Music Festival d’Anglaterra en les edicions del 2005 i 2006, presentant obres de flauta sola i com a integrant del ensemble The Academy Players (dir. Martyn Brabbins). També ha col·laborat amb orquestres com l’Orquestra Sinfónica Principiado de Asturias (OSPA), l’Orquestra Simfonica del Gran Teatre del Liceu, l’Orquestra de Cambra Terrassa, l’Orquestra Simfonica Camerata XXI, l’Academia del Gran Teatre del Liceu, l’OBC, etc.

 

PROGRAMA:

The Courtly Dances (de l’acte segon de l’òpèra Gloriana, Op. 53). Benjamin Britten

– March

– Pavane

– MorrisDance

– Galliard

– Lavolta

Concert per a flauta i banda – Marco Pütz

– Scherzo

– Intermezzo

– Allegro vivo

Interludi (de la cantata The Song, Op. 44). Wilhelm Stenhammar

The Cries of London. Martin Ellerby

– DawnWatch

– WestminsterChimes

– A Dream or Two (A Song for London)

– Catch That Catch Can

– EveningWatch

– Hymn

Sasparilla. Martin Ellerby

  • Dissabte, 7 de maig A les 19 h

Vestíbul del carrer Comercial.

Activitat en català.

Entrada gratuïta