• Revolucio_russa

El segle de la revolució

La Revolució Russa ha marcat profundament la història del segle XX. Per a uns ha estat l’esperança del canvi social i, malgrat que no comparteixen la manca de llibertats, la defensen com un referent d’igualtat.

Per a d’altres, ha estat una por que calia combatre arreu, sobretot en el propi país, i de qualsevol manera, encara que el preu fos la renúncia a les llibertats. Tot plegat, un recorregut pel paradís i l’infern amb el mestre d’historiadors Josep Fontana.

Josep Fontana i Lázaro (Barcelona, 1931) és una biblioteca ambulant en la triple dimensió de lector, escriptor i editor.
És l’historiador català viu més influent en la historiografia espanyola, deixeble de Jaume Vicens i Vives i de Pierre Vilar, i ha passat en aquesta darrera època del segle XIX al segle XX i XXI, de la història econòmica a la història política i del manual acadèmic al relat d’alta divulgació.

En el seu darrer llibre, El siglo de la revolución. Una historia del mundo desde 1914, considera que la por a la Revolució Russa ha estat el factor que ha condicionat els avatars d’aquest darrer segle.

AMB – Andreu Mayayo, catedràtic d’història contemporània
i director del Centre d’Estudis Històrics Internacionals – Pavelló de la República de la UB.

  • Dijous, 2 de novembre De 19 h a 21 h

Sala Moragues.
El Born CCM El Born Centre de Cultura i Memòria, Plaça Comercial, Barcelona, Spain

Activitat en català.

Entrada gratuïta