• Revolucio_russa

La implosió de l’URSS

El Nadal de 1991 l’URSS va passar a la història. El projecte reformista de Mikhaïl Gorbatxov, conegut com la perestroika, va fracassar davant el secessionisme, l’avenç sense aturador de l’economia de mercat i el rebuig dels conservadors del PCUS, que al cap i la fi van accelerar el procés de desintegració amb un cop d’estat fallit. El corresponsal de La Vanguardia Rafael Poch en va fer la crònica de la Rússia postsoviètica durant més de vint anys i ens ho va explicar en un llibre esplèndid.

Rafael Poch-de-Feliu (Barcelona, 1956) és llicenciat en història contemporània, periodista i corresponsal de La Vanguardia.
Ha estat corresponsal a Moscou (1988-2002), Beijing (2002-2008), Berlín (2008-2014 i París (des del 2014). De la seva experiència russa com a testimoni directe, durant gairebé un quart de segle, de la implosió de l’URSS i la seva capacitat analítica reconeguda, va sorgir el llibre La gran transición. Rusia 1985-2002 (2003), considerat per la crítica com la millor guia per seguir el saqueig, sense manies, de la propietat pública i l’emergència d’un capitalisme autoritari.

AMB- Antoni Segura, catedràtic d’història contemporània de la UB i president del Centre d’Estudis i Documentació Internacionals
a Barcelona (CIDOB).

  • Dijous, 30 de novembre De 19 h a 21 h

Activitat en català.

Entrada gratuïta