Visites amb especialistes

Entre les activitats culturals a l’entorn de la mostra “Renau. El combat per una nova cultura”, es proposa aquest cicle de visites amb especialistes. Al llarg de l’estiu, persones expertes en la fotografia, l’art i el disseny gràfic ofereixen la seva visió personal i molt particular sobre l’obra artística de Renau a un grup reduït de visitants.

Dijous 18 de juliol

Juan Naranjo (Barcelona, 1960)
Investigador expert en el usos i funcions de la fotografia, des del segle XIX fins a la actualitat.

És membre de la comissió assessora del departament de fotografia del Museu Nacional d’Art de Catalunya. Així mateix, Juan Naranjo ha estat assessor de la col·lecció de fotografia de l’Editorial Gustavo Gili; director artístic de Kowasa Gallery; assessor de fotografia espanyola a la col·lecció del Centro Ordóñez-Fundación de Fotografía de Donosti, a més de creador i director del departament de fotografia de Soler y Llach Subastas Internacionales.

Dijous 1 d’agost

Victòria Combalia (Barcelona, 1952)
Crítica i assessora d’art i comissària d’exposicions. Especialista en Dora Maar i Joan Miró.

Amb una sòlida formació com a historiadora d’art, la seva tesi de llicenciatura La poética de lo neutro. Análisis y crítica del arte conceptual (La Butxaca-Grup 62, 2005) és referència obligada en el món de l’art.

Va ampliar estudis a l’École Pratique de Hautes Études de París (1975), on va ser alumna d’Svetan Todorov, Julia Kristeva i oient de Michel Foucault, i va ser investigadora convidada a l’Institute of Fine Arts (Universitat de Nova York, 1979-1981).

Fundadora de les revistes Artilugi, amb Alicia Suárez i Mercè Vidal, i Ampit, d’art i poesia amb Albert Ràfols Casamada, Maria Girona, Joan Hernández-Pijuan i Carles Hernández-Mor. Publica regularment a El Quadern d’El País on ha estat també titular i col·laboradora respectivament de les seccions Art a Catalunya i Opinió. És membre fundadora de l’Associació Catalana de Crítics d’Art.

Chevalière des Arts et des Lettres pel Ministeri de Cultura de França (2003) i Medalla al Treball President Macià per la Generalitat de Catalunya (2009).

Dijous 8 d’agost

M. Àngels Fortea (Barcelona, 1963)
Doctora en disseny i imatge. Especialista en la recerca històrica del disseny gràfic.

És membre del Grup de Recerca en Disseny i Transformació Social (GREDITS). Professora del Grau en Disseny i Coordinadora del Màster Universitari de BAU, Centre Universitari de Disseny de Barcelona. Membre del patronat de la Fundació Història del Disseny de Barcelona. S’ha especialitzat en la recerca històrica i historiogràfica del disseny, en especial del disseny gràfic.

Amb reserva prèvia. Aforament: 20 persones

Preu: 5€

  • Dijous, 18 de juliol De 20 h a 21 h
  • Dijous, 1 d'agost De 20 h a 21 h
  • Dijous, 8 d'agost De 20 h a 21 h

Activitat en català.

Venda d'entrades

5,00 € General