Arqueoborn

Departament de Continguts Històrics i Recerca d'El Born CCM

L'ARQUEOBORN

Objectius

Per arribar a assolir els objectius principals s’han plantejat quatre objectius específics:

  • El Born no és un jaciment esgotat, ni en superfície, ni en profunditat ni en investigació. Plantegem dues grans branques de recerca: des del jaciment, amb la realització d’excavacions preventives amb estudiants universitaris i des dels seus testimonis materials, amb un programa de recerca dels materials en el marc cronològic del jaciment del Born.

  • La recerca sempre ha d’anar acompanyada de la divulgació dels resultats. Totes les recerques realitzades des del Born es difondran per diferents vies: participació en congressos, jornades de portes obertes, resultats de les excavacions, publicacions i aplicacions del programa El Born3D.

  • Treball en xarxa amb centres afins (jaciments arqueològics i espais de memòria), participació en congressos, presentació d’articles, visites específiques per professionals de l’arqueologia nivell mundial i col·laboració amb universitats internacionals.

  • Una forma d’apropar la feina de l’arqueòleg a la societat, és fent-la participar de diferents tasques relacionades amb l’arqueologia i obtenció de dades, com ara la recollida de mostres, la classificació de la ceràmica o el cribratge de terres. Aquesta participació, haurà de ser transversal, i adreçada a diferents col·lectius, des de nens, joves estudiants, treballs de recerca d’escoles, veïns i veïnes del barri, i per la ciutadania de Barcelona en general.

Activitats

II Simposi Internacional d'Arqueologia d'El Born CCM

I Simposi Internacional d'Arqueologia d'El Born CCM