Born de Cançons

Cicle

Born de cançons 2016

La proposta artística per al cicle de concerts Born de Cançons aprofita la revolució creativa que es viu actualment a la nova escena del pop d’autor en català –i també del jazz– per oferir a Barcelona un espai musical permanent per a la presentació, estrena i promoció de la nova generació.

El Born Centre de Cultura i Memòria s’erigeix com a germen del naixement d’una escena que es propaga arreu de Catalunya i de la resta de territoris de parla catalana.

El Born CCM irradia música i catalanitat per tot el país amb l’arma més potent de l’Exèrcit de la Cultura que són les cançons.

Música amb Denominació d’Origen

La cultura musical i la vitivinícola són transversals i universals. Ambdues són capaces de despertar els nostres sentits i traslladar-nos a escenaris, paisatges i històries molt diferents. La diversitat musical del nostre país és, també, un reflex de la diversitat de les denominacions d’origen (DO) catalanes, totes elles amb un caràcter, una identitat i unes peculiaritats que les converteixen en una expressió del territori. Són petits relats de vinya que s’associen al relat de la cançó, i tots ells tenen en comú una procedència i un sentit.
Això és el que pretenem aconseguir al Born de Cançons: que la cultura musical i vitivinícola del nostre país s’agafin de la mà i ens transportin, plegades, a un nou món de sensacions per descobrir. Així, cada concert incorpora el maridatge d’una d’aquestes DO que ens ajudarà a traslladar-nos a l’atmosfera pròpia que evoca cada proposta musical.