• Revolucio_russa

La Revolució. Que va arribar el dia després de la seva arribada

La Revolució ho va capgirar tot i va donar embranzida als nous corrents artístics i culturals, des de les arts plàstiques a la literatura passant pel constructivisme en l’arquitectura i el cartellisme amb l’ús del fotomuntatge. No només s’havia de destruir la manera com ho feia el cubisme, sinó que calia apostar, en benefici de l’essència i de la supremacia del sentiment pur, pel moviment elèctric i geomètric infinit i el color. Amb un títol inspirat en Kafka, Hito Steyerl s’interroga sobre l’art i la revolució a través de les imatges.

Hito Steyerl, (Munic, 1966) és doctora en filosofia per l’Acadèmia de Belles Arts de Viena i deixebla de Harun Farocki, el cineasta rebel del Nou Cinema Alemany i més proper a l’obra de Jean Luc Godard. Professora de new art media a la Universitat de les Arts de Berlín, ha esdevingut una de les cineastes més provocatives i més influents en el camp del videoart. La seva obra és plena de contingut social i polític, a més de qüestionar els aspectes formals de la imatge i la seva producció. Els seus principals temes d’interès són els mitjans, la tecnologia i la circulació (i vigilància) global d’imatges, la violència social i el multiculturalisme.

AMB- Carles Guerra, doctor en belles arts, crític d’art, professor i investigador en el camp de la producció visual. Des de l’any 2015 dirigeix la Fundació Antoni Tàpies.

  • Dijous, 23 de novembre De 19 h a 21 h

Sala Moragues.
El Born CCM El Born Centre de Cultura i Memòria, Plaça Comercial, Barcelona, Spain

Activitat en català.

Entrada gratuïta