El Corpus és bestial!

Commemoració del 700 aniversari de Corpus a Barcelona- Santa Eulàlia 2021

Per commemorar el setè centenari de la celebració del Corpus de Barcelona, l’Agrupació de Bestiari Festiu i Popular de Catalunya exposa a la Sala Castellví grans figures festives del país.

Voleu conèixer la Cucafera de Tortosa, l’Àliga de Girona, el Bou de Barcelona, la Mulassa de Reus o el Drac de Vilafranca? Voleu veure de prop els caps històrics de l’Àliga de Cervera, de la guita de Cal Serraïs de Berga i del bou de Solsona?  Totes elles són figures cabdals per entendre la importància del Corpus en la gènesi de la nostra festa actual i de la societat festera del país. Les trobareu a la Sala Castellví celebrant Santa Eulàlia amb tots nosaltres!

Del 7 al 21 de febrer, el Born es convertirà en la seu del bestiari, compartint aquesta exposició de bestiari històric amb la mostra del bestiari infantil de la ciutat comtal, demostrant que és cert que la imatgeria és ben viva i que aquests 700 anys no són res pel que li espera a les nostres figures festives!

Per assistir a totes aquestes exposicions no cal reservar entrada prèvia. Es podran visitar en els horaris habituals del Born CCM. El que sí que caldrà és complir amb una sèrie de mesures de seguretat com portar mascareta, rentar-se les mans amb gel desinfectant i mantenir la distància de seguretat de dos metres amb tercers.

 

L’Agrupació del Bestiari: L’Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya és la federació que aglutina la major part d’associacions de bestiari de Catalunya. Es coneix com a bestiari festiu totes aquelles figures d’animals, reals o fantàstiques, que són exhibides en les festes locals.

 

A més d’aquesta mostra, les propostes per a Santa Eulàlia a El Born CCM es completen amb l’exposició del bestiari infantil, la mostra dels gegantons infantils, una exposició fotogràfica (del 7 al 21 de febrer) i la jornada de portes obertes (12 i 13 de febrer).

 

  • Del 7 de febrer al 21 de febrer

Dilluns tancat

Sala Castellví.

Activitat en català.

Entrada gratuïta