Tabi Joda i Joana Bregolat

Pedagogies mediambientals

Dijous 13 de maig, de 18 a 19.30 h
Amb traducció simultània anglès-català i català-anglès tant per als assistents presencials com a través del canal de Youtube.

La catàstrofe ecològica és un dels reptes més terribles que ha hagut d’afrontar mai la humanitat. És urgent desenvolupar una consciència mediambiental crítica, compromesa, i construir una relació harmònica amb l’entorn i amb la resta d’éssers vius. La supervivència del planeta depèn d’un vincle ètic amb la naturalesa i el territori que superi la lògica extractivista del model capitalista. Més enllà de l’antropocentrisme, que posa al centre la dominació de la terra, l’aire i els oceans i ens aboca a l’ecocidi, la pedagogia mediambiental posa en el centre del debat la necessitat d’establir una relació diferent amb l’altre, ja sigui animal, humà o vegetal.

 

Tabi Joda és el director executiu de GreenAid International, organització radicada a Nigèria que treballa per la sostenibilitat mediambiental a escala global. Coordina també el projecte One Million Trees for Africa, que, partint de la interconnexió entre la crisi humanitària i la climàtica, combat la desforestació a partir de la col·laboració amb els joves i les dones de les comunitats locals per generar llocs de treball i desenvolupar resiliències. Ha participat en el programa Disaster Risk Reduction de les Nacions Unides i ha estat guardonat en diverses ocasions per la seva tasca agroforestal i la defensa de la naturalesa. L’any 2017 va rebre el premi africà Climate Information Prize de l’African Climate Policy Center i el 2018 va ser un dels joves escollits com a ambaixador del programa AFR100.

Canvi: Joana Bregolat substitueix Alfons Pérez

Joana Bregolat és investigadora a l’Observatori del Deute en la Globalització. La seva recerca es centra en energia, clima i ecofeminismes. Nascuda el 1996, va estudiar Ciències Polítiques i de l’Administració a la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona i es va especialitzar en teoria i cultura feminista amb el Màster de Dones, Gènere i Ciutadania de L’Institut Interuniversitari d’Estudis de Dones i Gènere (iiEDG). Després d’anys al moviment estudiantil, actualment participa activament dins dels moviments ecologistes i feministes a través de Fridays For Future Barcelona i el col·lectiu Acció Ecofeminista. A més, és una de les autores del llibre col·lectiu ‘Como si hubiera un mañna. Ensayos para una transición ecosocialista’ de l’editorial Sylone-Viento Sur.

 

Segueix la sessió en directe aquí:

 

Consulteu les activitats programades a l’entorn del cicle #Referències, pedagogies contemporànies.

  • Dijous, 13 de maig De 18 h a 19:30 h

Sala Moragues.

També, en directe per YouTube.

Activitat en català i anglès.

Entrades

Aforament limitat. Reserva l'entrada mitjançant el botó de venda d'entrades o a les taquilles del centre.

També es pot fer reserva prèvia per correu electrònic a reserveselbornccm@eicub.net
 o al telèfon
 93 256 68 50 (de dilluns a divendres, de 9.30 a 19 h).
Gratuït

  • bucle_magnetic
  • discapacitat_fisica
  • gossos_assistencia