Les sales d'El Born CCM

Els espais

Sala Villarroel

La Sala Villarroel es troba a l’esquerra de l’accés a El Born Centre de Cultura i Memòria pel carrer Comercial, i s’estén des del vestíbul fins al límit de l’edifici pel carrer de la Ribera.

És l’espai que acull l’exposició permanent “Barcelona 1700, de les pedres a les persones”. En els aproximadament 350 m2 de superfície disponible, es mostra una gran part dels objectes que es van localitzar al jaciment arqueològic i, a través de diversos materials expositius, s’ofereix al visitant la possibilitat d’aproximar-se a la vida quotidiana de la ciutat dels segles XVII i XVIII.

La sala regula l’entrada de llum solar per les vidrieres de la façana exterior amb cortines. És un espai climatitzat, amb una temperatura que oscil·la entre els 21 i els 25 graus, i disposa de lavabos.

Fletxa vermella Qui va ser Antoni de Villarroel?

Sala Villarroel

Sala Casanova

La Sala Casanova es troba a la dreta de l’accés a El Born CCM pel carrer Comercial, i s’estén des del vestíbul fins al límit de l’edifici pel carrer de la Fusina.

És l’espai destinat a acollir les exposicions temporals del centre, amb tota la versatilitat de formats que permetran els aproximadament 350 m2 de superfície disponible.

La climatització de la sala oscil·la entre els 21 i els 25 graus, i disposa de cortines per tal de regular l’entrada de llum solar per les vidrieres de la façana exterior.

Fletxa vermella Qui va ser Rafael Casanova?

Sala Casanova

Sala Moragues

La Sala Moragues es troba a l’esquerra de l’accés principal a El Born CCM per la plaça Comercial, i s’estén des del vestíbul fins al límit de l’edifici pel carrer de la Fusina.

És un espai polivalent de 350 m2, adaptable a activitats de formats molt diversos, combinant de la manera més adequada per a cada cas els elements que la configuren: graderies telescòpiques, escenari modulable, cadires, taula de presidència, il·luminació per sectors, sistemes d’enfosquiment zenital i lateral, etc. La sala està climatitzada. Tècnicament, l’espai està equipat amb una cabina d’interpretació simultània, una pantalla motoritzada de 6 x 3,45 metres, projector, megafonia i cabina de control audiovisual.

La capacitat de la sala varia segons la disposició dels equipaments i l’activitat que s’hi ha de realitzar. L’aforament és de 280 persones. A més del control tècnic, la sala disposa d’un segon edicle amb magatzem, lavabos (també adaptats per a persones amb cadira de rodes) i un petit espai per fer les funcions de vestidor i de camerino per als artistes. Entre els seus elements permanents, la sala disposa d’un piano de cua.

Fletxa vermella Qui va ser Josep Moragues?

Sala Moragues

Sala Castellví

La Sala Castellví es troba a la dreta de l’accés principal a El Born CCM per la plaça Comercial, i s’estén des del vestíbul fins al límit de l’edifici pel carrer de la Ribera.

La sala està climatitzada, disposa de lavabos i està equipada amb un videomosaic de 5 per 5 metres, el més gran que es pot trobar en un equipament públic de Barcelona.

Fletxa vermella Qui va ser Francesc de Castellví?

La llibreria del Born - Bestiari
El 300 del Born