• Lluís Companys

Les invitacions per internet s’han exhaurit. Us podeu inscriure a la llista d’espera.

Companys 75. La força d’una vida

Acte d'homenatge a Lluís Companys

L’Ajuntament de Barcelona homenatja amb un esdeveniment festiu i institucional la figura de qui va ser president de la Generalitat de Catalunya i regidor de Barcelona, Lluís Companys, amb motiu del 75è aniversari del seu afusellament, el 15 d’octubre de 1940.

L’acte vol reivindicar la vida de Companys, que va declarar la República Catalana des del balcó de l’Ajuntament de Barcelona, més enllà de l’efemèride de la seva execució. Lluís Companys és un dels grans referents clau del nostre passat més present. En la seves múltiples vessants –republicana, obrerista, sindicalista, catalanista, frontpopulista i antifeixista– simbolitza un moment complex però també essencial de la lluita per les llibertats, socials, polítiques i nacionals.

Així mateix, aquesta celebració també és una reclamació institucional per l’anul·lació de la sentència de mort a Companys i la seva integració en la memòria democràtica i antifeixista europea, com a únic president d’una institució democràtica afusellat durant la Segona Guerra Mundial.

Així, El Born Centre Cultural acollirà el dimecres 14 d’octubre, a les 20 hores, un acte que comptarà amb les intervencions de Jaume Asens, Josep Cruanyes, Joan B. Culla, Xavier Domènech, José Luis Martín Ramos, August Gil Matamala, Pep Riera, Anna Sallés i Joan Tardà, i les actuacions musicals a càrrec de Lídia Pujol amb Mohammed Bout i Mohamed Soulimane, Biel Majoral, Borja Penalba i Francesc Anyó, Dani Flaco i Joan Isaac, Pi de la Serra i Carme Canela, Pere Martínez i Gemma Humet, sota la direcció musical de Joan Díaz.

La introducció anirà a càrrec de l’Il·lustríssim Sr. Gerardo Pisarello i la cloenda a càrrec de l’Excel·lentíssima Sra. Ada Colau, alcaldessa de Barcelona.

 

Per assistir com a públic a aquest acte, es podrà sol·licitar l’entrada:

Per internet omplint el formulari d’inscripció. Un cop feta la inscripció, es facilitarà un identificador i les instruccions per passar a recollir l’entrada per Tiquet Rambles (La Rambla, 99) fins al dia 9 d’octubre.

Presencialment a partir del dia 2 i fins al dia 8 d’octubre es podrà anar a Tiquet Rambles i demanar l’entrada per l’acte (una per persona) en horari de 10 a 20 hores.

  • Dimecres, 14 d'octubre A les 20 h

Activitat en català.

Reserva prèvia

Aconsegueix la invitació fins al 8 d'octubre a Tiquet Rambles, de 10 a 20 h, o al full d'inscripció que trobareu al final de l'activitat.

Aforament limitat. Gratuït