• Reivindicacions

Passat / Present: Reivindicacions

Marc Andreu i Marina Subirats parlaran sobre els moviments veïnals, que van ser clau en la configuració de la Barcelona contemporània i van marcar l’agenda del consistori en els anys vuitanta. En els últims anys, els moviments socials han pres de nou protagonisme en les reivindicacions socials amb moviments com ara les protestes contra els desnonaments.

Marc Andreu és historiador i periodista. Acaba de publicar Barris, veïns i democràcia. El moviment ciutadà i la reconstrucció de Barcelona (1968-1986) (L’Avenç, 2015).

Marina Subirats és catedràtica emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona. El 2012 va publicar a L’Avenç Barcelona: de la necessitat a la llibertat. Les classes socials al tombant del segle XXI.

 

Cicle Les Justes del Born

Amb el títol de “Les justes del Born. Diàlegs Passat/Present”, El Born Centre Cultural i L’Avenç us proposen un cicle de diàlegs per llegir el passat, comprendre millor el present i projectar el futur.

Els diàlegs Passat/Present pretenen posar en relació un tema històric amb un tema d’actualitat amb la mirada de dos ponents, amb punts de vista complementaris.

  • Dijous, 28 de gener De 19 h a 20 h

Activitat en català.

Entrada gratuïta