ACTIVITY IN CATALAN

Exposició 600 anys de gegants a Barcelona

Aquest 2024, es commemoren els 600 anys de la primera referència escrita d’un gegant a la ciutat de Barcelona i al món, era l’any 1424. I, per commemorar l’aniversari, s’han preparat tot un seguit d’actes que inclouen una exposició de parelles de gegants barcelonines a El Born CCM entre els dies 21 i 27 d’abril.

Hi trobareu els gegants de la Ciutat, del Pi, de Santa Maria del Mar i moltes altres parelles de gegants a més dels gegants de l’Agrupació de Colles Geganteres de Catalunya. La mostra es pot visitar de manera gratuïta de 10 a 20 h de dimarts a diumenge (dilluns tancat).

Després de l’exposició, l’esdeveniment més gran es viurà el diumenge 28 d’abril amb la Trobada Nacional de Gegants, un gran acte de celebració que aplegarà 230 colles geganteres a l’Arc de Triomf. Aquell dia, de 9 a 11 h trobareu algunes colles plantades a la plaça Comercial i a les 11 h sortiran en cercavila cap al passeig de Lluís Companys, on es trobaran amb totes les altres colles i faran els balls de protocol i les ballades finals, al so del grup de música Metralla.

Més de 600 gegants vinguts de Catalunya, el País Valencià, la Catalunya Nord, Aragó, Navarra, el País Basc i Madrid, es reuniran en la Trobada Nacional de Gegants per celebrar els 600 anys de gegants a Barcelona i al món en una diada històrica per la cultura popular barcelonina i pel món geganter.

Sala Castellví. El Born CCM.

Activity in Catalan.

Free entrance
  • audiodescripcio
  • discapacitat_fisica
  • gossos_assistencia