ACTIVITY IN CATALAN

Jornada: L’estel fugaç de la llibertat

A 150 anys de la Primera República Espanyola (1873-1874)

El Born CCM acull a la Sala Moragues, en el marc de la commemoració dels 150 anys de la Primera República Espanyola, aquesta jornada organitzada per la UPEC i en la qual s’analitzarà la importància de la Primera República en les polítiques democràtiques posteriors, en l’extensió del sufragi, la democratització de la terra, la regulació de la jornada laboral o l’ensenyança laica.

A la jornada hi participen historiadors, professors universitaris i juristes, i s’analitza el republicanisme a Catalunya i Espanya en tres sessions:

  • 9.30 a 11.30 h: El llarg camí per la llibertat: les llavors del republicanisme a Catalunya i EspanyaAmb Xavier Domènech, historiador i professor a la UAB, Jordi Roca Vernet, historiador i professor a la UB i Florencia Peyrou, historiadora i professora de la UAM.
  • 12.00 a 14.00 h: Una República que es va atrevir a ser: democràcia, federació i socialisme
    Amb Pere Gabriel, historiador i Catedràtic emèrit de la UAB, Ester García Moscardó, investigadora postdoctoral a la UV i Jaume Montés, investigador predoctoral a la UB.
  • 16:00 a 18:00 h: Fills i filles de la tradició republicana: Estat català i (con)federalisme
    Amb Jeanne Moisand, professora d’història social i cultural, Gerardo Pisarello, polític, jurista i doctor en Dret, i Jordi Serrano, historiador i rector de la UPEC.

Més informació i reserves en aquest enllaç.

Sala Moragues.
El Born CCM

Activity in Catalan.

Tickets

Es pot adquirir l'entrada mitjançant el botó de venda d'entrades. Free entrance

Organize