ACTIVITY IN CATALAN

Tallers de Setmana Santa

Activitat pensada per a nens i nenes de 6 a 12 anys

Aquesta Setmana Santa us proposem viure noves experiències i sorpreses a El Born CCM! Ens posarem en la pell dels investigadors i les investigadores per esbrinar com era la vida a la Barcelona d’ara fa tres-cents anys.

Us proposem un seguit de tallers amb activitats participatives i engrescadores. Farem d’arqueòlegs per saber com eren les cases de l’època, crearem històries a l’entorn del Rec Comtal, descobrirem com vivien els seus habitants, què menjaven i com n’era d’important la xocolata! Us ho perdreu?

Arqueòlegs al Born

Dilluns 25 de març

Vols participar en la simulació d’una excavació arqueològica al Born?

En aquest taller esbrinarem, a través de la investigació, com era la vida dels habitants de la Barcelona del 1700. Garbellarem restes arqueològiques simulades per trobar els objectes quotidians d’aquella època, descobrirem els habitatges del jaciment on es van trobar i acabarem construint les maquetes de dues cases del 1700.

El camí de l’aigua: taller de rondallaires

Dimarts 26 de març

Vols formar part d’una aventura a la Barcelona del 1700?

Ara fa 300 anys, una colla d’infants va trobar un objecte molt especial a les aigües del Rec Comtal, el canal que nodria la ciutat. Amb aquesta troballa comença una gran aventura d’aromes i pudors, artesans i comerciants, del mar i dels temps, tot seguint el camí de l’aigua. Descobrirem la ciutat del passat a través d’un joc de pistes al jaciment, on recollirem tota la informació sobre el Rec. Farem volar la imaginació i crearem els nostres propis contes i rondalles del 1700, que després convertirem en un petit còmic.

Una història per llepar-se els dits!

Dimecres 27 de març

Com podem saber quina era la dieta dels barcelonins i les barcelonines del 1700?

En aquest taller investigarem què menjaven els nostres avantpassats a través de llavors grans i ossos. Veurem quins eren els aliments més populars i on es podien adquirir. Amb joc col·laboratiu pel jaciment arqueològic, descobrirem com ha evolucionat l’alimentació al llarg dels segles, i acabarem confeccionant un menú que farà història!

La ciutat de la xocolata

Dijous 28 de març

Sabies que la xocolata era un dels plaers més estimats per la gent del 1700?

En el nostre taller més llaminer, veurem l’arribada dels nous productes i les noves modes derivades de les connexions amb Amèrica i el triomf de la xocolata. Al jaciment arqueològic i a l’exposició, investigarem quins eren els elements imprescindibles per a celebrar la festa de la xocolatada a casa i acabarem elaborant les nostres pròpies piruletes amb els ingredients típics dels 1700!

 

Per a infants amb Necessitats Educatives Especials o amb diversitat funcional, poseu-vos en contacte amb el servei de reserves per poder oferir el millor servei.

Cal portar esmorzar.

La inscripció es pot fer per un dia o més d’un, seleccionant les dates o tallers que us interessin dins del desplegable de reserves.

El Born CCM.

Activity in Catalan.

Tickets

5,00 €

Es pot adquirir l'entrada mitjançant el botó de venda d'entrades o a les taquilles del centre.

També es pot fer reserva prèvia per correu electrònic a reserveselbornccm@eicub.net
 o al telèfon
 93 256 68 50 (de dilluns a divendres, de 9 a 15 h).