• Banner estatic 900x320

ACTIVITY IN CATALAN

Tallers per a BORNAUTES

Tallers infantils plens de ciència i creativitat per explorar un univers d’innovacions que va canviar el món.

Amb l’arribada de Nadal, creix la il·lusió i les ganes de viure noves experiències, aventures i emocions. Per això us proposem un seguit de tallers per gaudir dels matins de Nadal tot endinsant-vos en l’antiga ciutat del Born.

Farem un viatge al passat per conèixer alguns d’aquests descobriments, com el telescopi, les indianes, la cartografia o la impremta. I també els experimentarem en primera persona, tot creant el nostre petit invent: un planisferi, un teixit estampat, un mapa, un collage d’elements vegetals, un llibre de viatges com els antics i… piruletes de xocolata!

Els tallers tenen com a objectiu promoure la creació d’un espai de joc i imaginació, on la invenció, la investigació i el treball cooperatiu siguin els mitjans per a potenciar la reflexió i la creativitat. També volen donar a conèixer la singularitat del jaciment del Born i les principals innovacions de l’Era Moderna, l’impacte que van tenir en la història i la seva rellevància avui en dia.

 

Dimecres 27 de desembre. El telescopi i l’exploració de l’univers

A partir de la història curiosa del cometa de Nadal de 1705, descobrirem les innovacions tècniques de l’època moderna vinculades als fenòmens còsmics i crearem el nostre propi planisferi customitzat.

Dijous 28 de desembre. La revolució del color: vestit i estampació

Coneixerem les modes coloristes en la indumentària de la Barcelona del 1700 i fabricarem els nostres propis teixits estampats, les famoses indianes.

Divendres 29 de desembre. Música per a una nova era: l’orquestra

Ens impregnarem de la música del 1700 a través dels avenços en instrumentació i llenguatge musical i construirem el nostre instrument musical.

Dimarts 2 de gener. La cartografia i l’art d’il·lustrar el món

Descobrirem les representacions del món a través de la cartografia i crearem el nostre propi mapa del conjunt arqueològic del Born.

Dimecres 3 de gener. Les xocolatades i els nous hàbits alimentaris

Identificarem els nous aliments introduïts a l’Europa d’època moderna, com el cacau, i elaborarem les nostres pròpies piruletes de xocolata.

Dijous 4 de gener. Ciència i natura

Aprendrem a identificar i classificar les espècies de flora i fauna tal com es fa des de l’època moderna i crearem la nostra obra artística de collage a partir d’elements vegetals.

Divendres 5 de gener. Imaginar allò desconegut: els llibres i la impremta

Ens posarem en la pell dels viatgers que van visitar la Barcelona del 1700 i confeccionarem el nostre propi llibre de viatges inspirat en els d’aquella època.

 

Informació pràctica:

Horari: de 10:00 a 14:00 (durada 4 h.)

Preu: 5€ per dia

Edat dels participants: de 6 a 12 anys. Els infants realitzaran el(s) taller(s) acompanyats de l’educador i la resta d’infants inscrits. Els adults no participen en la dinàmica de l’activitat.

Altres: cal portar esmorzar.

El Born CCM preveu elements d’accessibilitat per a infants amb necessitats educatives especials o amb diversitat funcional. Si necessiteu un suport especial, especifiqueu-ho en la vostra reserva.

INSCRIPCIONS: Podeu inscriure els infants a un o diversos tallers, mitjançant el botó de venda d’entrades i triant la data que us interessi.  També els podeu inscriure tots els dies, seguint el model de casal.

Per a més informació i consultes, us podeu posar en contacte al correu reserveselbornccm@eicub.net o trucant al 93 256 68 50 (de dilluns a divendres, de 9.30 a 19 h).

El Born Centre de Cultura i Memòria.

Activity in Catalan.

Tickets

5,00 €

Es pot adquirir l'entrada mitjançant el botó de venda d'entrades o a les taquilles del centre.

També es pot fer reserva prèvia per correu electrònic a reserveselbornccm@eicub.net
 o al telèfon
 93 256 68 50 (de dilluns a divendres, de 9.30 a 19 h).