Escolta col·lectiva del pòdcast sobre el colonialisme català i espanyol a Guinea Equatorial i la seva repercussió palpable en la societat i la cultura actuals de la ciutat de Barcelona.
La creació de la proposta sonora ha comptat amb diferents especialistes i activistes per proporcionar una mirada polièdrica del fet colonial. Durant el procés de documentació d’aquesta peça s’han generat dinàmiques d’escolta activa i s’han enxarxat col·laboracions de diversos agents i iniciatives que estan repensant els imaginaris occidentals vinculats a l’art i al colonialisme d’espais culturals de la ciutat.
Amb aquesta trobada s’espera generar un moment de diàleg amb les participants i el públic per acostar-nos de manera crítica a les narracions dominants i hegemòniques que conformen els mites identitaris d’allò espanyol i català. D’aquesta manera, es promou un espai de diàleg empàtic i proactiu per prendre mesures en suport de la descolonització de les narratives i les institucions.
- Silvia Ayang: orientació crítica i artística
- Silvia Albert Sopale: orientació crítica i artística
- Naty Messias: orientació crítica i artística
- Judit Raso Eho: orientació crítica i artística
- Agnès Pe: creació sonora
- Alicia Eho Aqueriaco: testimoni
- Heidi Ramirez: col·laboració i mediació amb l’alumnat
- Sònia Gardés (docent UB): testimoni
- Grup de l’assignatura Feminismes, Cooperació i Cocreació de la Facultat de Belles Arts de la UB, 2023: testimonis
- Lizbeth Chaviano: testimoni
- Jeffrey Abé: testimoni
- Rusly Cachina Esapa: testimoni
- Asaari Bibang: testimoni
- Participants de la peça Blackface y otras vergüenzas: Yast Solo, Inongo Vi-Makomé, Juana Nguema Ateme, Deborah Ekoka, Naty Meneses, Kaire B: testimonis
- Bornlab, Equip de mediació comunitària d’El Born Centre de Cultura i Memòria: ideació i producció
Agraïments: Silvia Albert Sopale pels materials testimonials de la peça Blackface y otras vergüenzas, Silvia Ayang pels àudios de les seves intervencions a xarxes socials, Nzé Esono Ebalé, Ramón Sales, Inés Plascencia, Mercè Duch, Camila Opazo Sepúlveda, l’Assemblea Idrissa Diallo, Tanquem els CIE, l’Espai Química Veïnal, Sara Manubens i les artistes implicades en “Artificalia, exòtica, mirabilia!”, el Projecte (Tr)african(t)s i GRECS amb Fundació Solidaritat UB i OVQ, Txalo Toloza-Fernández, Laida Azkona Goñi, Nora Ancarola, Amanda Cuesta i l’equip de l’exposició “Un altre fi. LA RESTA. Art i antifranquisme”, així com el Centre d’Estudis Africans i Interculturals.
Pots escoltar aquí els altres pòdcasts del Bornlab Sonor.