BornLab. Laboratori ciutadà de memòries - El Born CCM

Participa

BornLab

Laboratori ciutadà de memòries

BornLab. Laboratori ciutadà de memòries és el programa d’El Born CCM que impulsa projectes col·laboratius i la cocreació amb els agents del seu entorn.

L’equip d’El Born CCM posa en marxa noves estratègies de programació transversal, en una proposta que articula l’educació informal, la reflexió al voltant de les memòries populars, el treball de recerca i acció com espai d’aprenentatge, i metodologies experimentals i artístiques.

Actualment el programa es desenvolupa en tres àrees i formats de treball diferents:

  1. Cultiu i escolta activa al territori, amb més de 40 trobades diverses per generar marcs de treball.
  2. Laboratori de creació i treball en xarxa. Mitjançant aquest procés de diàleg s’han desenvolupat dues accions-prototip i una sèrie de discussions i línies d’experimentació col·laborativa.
  3. Finalment, fruit del cultiu i treball en xarxa, es desplega una sèrie de visites experimentals i processos.

Visites experimentals

Espais d’activació del territori, del context i d’altres sabers i memòries dissidents.

 

Memòries de l’aigua. Trajectes i vides compartides BornLab - Re-habitar El Born CCM  Mitologia de la República Peninsular de la Barceloneta  Rutes histèriques

 

Processos

Processos de treball i creació que es donen en un espai de temps més llarg, i poden ser comunitaris o educatius.

  • Comunitaris: amb entitats del teixit del barri, i que treballen amb diversitat de llenguatges artístics i experimentals.
  • Educatius: es desenvolupen principalment amb entitats del barri vinculades a la formació i als col·lectius implicats amb escoles i d’altres centres educatius.

 

Wikidones 2020   Retalls i records en moviment  Enllaç a memòries d'espais taller audiovisual BornLab - Quan el Born era un barri Nosaltres som aquí ‘Vides partides’ a la Galeria del Pou L'hora del pati Fer ballar l'escola Som lesbianes, som la teva veïna Som aquí per a millorar les nostres vides