16a Festa de la Ciència

Ubicació de les activitats: Rambla de Prim (Sant Martí)

Aquest 2023, la Festa de la Ciència arriba a la seva 16a edició, amb un ampli ventall de temàtiques, com el canvi climàtic, la intel·ligència artificial o l’arqueologia i altres aspectes transversals com són les qüestions de gènere o la interrelació entre l’art i la ciència. El Born Centre de Cultura i Memòria hi participa amb les següents activitats.

 

Espectacle ‘El camí de l’aigua. Una història sobre el Rec Comtal’

A la Barcelona de fa 300 anys una colla d’infants trobà un objecte molt especial a les aigües del Rec Comtal que des del riu Besòs nodria la ciutat. Amb aquesta troballa el grup d’amics va viure un grapat de jocs i aventures seguint el camí de l’aigua. Vols formar-ne part? Vine a fer volar la imaginació amb aquest conte carregat d’històries sobre la vida i els paisatges del passat. A càrrec de Josep Pujades i Anna Molina.

Dia: Dissabte 10 de juny

Horari: 11:40h – 12:10h

Lloc:  Espai de lectura de la Festa de la Ciència

 

Taller ‘Bioarqueologia, investiguem l’alimentació del passat’

El pol·len, les llavors i els carbons són elements biològics que amaguen informació del passat, com ara el tipus de dieta que seguien les societats d’altres èpoques. Converteix-te en professional de la bioarqueologia separant aquests elements de la terra amb un sedàs, contemplant-los i identificant-los amb la lupa. A càrrec de Santi Riera i Josep Pujades

Dia: Dissabte 10 de juny

Horari: 13:50h – 14:35h

Lloc: Espai Ciència Bàsica de la Festa de la Ciència

 

Taller ‘Quan la tècnica va dominar l’aigua: el funcionament de l’aqüeducte romà de Bàrcino’

Vols conèixer quins eren els camins de l’aigua a la ciutat romana de Bàrcino? Vols convertir-te en artífex d’un aqüeducte i utilitzar les millors solucions per construir-lo? Amb maquetes i enginys hidràulics, esbrina com els nostres avantpassats i avantpassades van aconseguir dominar l’aigua gràcies a la tècnica. A càrrec de Josep Pujades.

Dia: Dissabte 10 de juny

Horari: 12:55h – 13:40h

Lloc: Espai Ciència Bàsica de la Festa de la Ciència

 

Aquestes activitats són organitzades conjuntament pel Servei d’Arqueologia de l’Ajuntament de Barcelona i El Born CCM.

Més informació i moltes més activitats aquí.

  • Del 10 de juny al 11 de juny

Rambla Prim.

Activitat en català.

Entrada gratuïta