• Dibuix infantil

36 + 1

Programació en el marc de l'exposició "Una infància sota les bombes"

“36 poemes a partir del 36” és un recull publicat el 1978 per Ricard Creus (Barcelona 1928), una visió íntima dels fets que es van produir a partir del 18 de juliol de 1936. Parla de la guerra, de la postguerra i de la lluita silenciosa que va portar a la recuperació de les llibertats democràtiques.

L’obra “36 + 1” és un espectacle de creació, una teatralització que neix de la tria de setze títols de “36 poemes a partir del 36”.

A “36 + 1”, un individu qualsevol, en aquest cas una dona, ens parla des de l’experiència de la vida diària i no des dels esdeveniments polítics i militars. Primer, reviu la realitat quotidiana d’un nen a la Barcelona en guerra; després, passa per les reflexions vitals del qui creix en un temps que no reconeix com a seu, i, finalment, s’endinsa en les conviccions de la persona adulta que comença a viure l’esperança d’un canvi. Si primer el relat és quotidià i marcadament emocional, a mesura que avancem en els anys, per força, el discurs es va fent més polític i filosòfic.

No es tracta, doncs, d’una narració nostàlgica, sinó d’una constatació vital. L’1 del títol fa referència a tot el que, per força, va esdevenir després del l’any 36, i a un fragment d’un altre poema d’Ovidi Montllor, inclòs com a referent teatral i en clar homenatge, que encaixa de ple en l’univers de Ricard Creus.

Interpretació i direcció de Maria Pla.

  • Divendres, 19 d'octubre A les 20 h

Sala polivalent. Mercat del Born, Plaça Comercial, 12, 08003 Barcelona, Espanya

Activitat en català.

Entrada gratuïta