• Carrousel-activitat

50 anys de la mort de Martin Luther King Jr.

4 d’abril de 2018 | Homenatge

El Born CCM vol recordar aquest líder per la lluita dels drets civils als Estats Units per entendre el moviment que aquest personatge va generar i promoure fins a la seva mort.

Considerat una de les figures i oradors més importants de la història del segle XX, les seves accions i les seves idees, la seva lluita, van permetre assolir fites fonamentals com l’aprovació de lleis sobre els drets civils el 1964 o sobre el dret a vot l’any següent (1965). Va protagonitzar campanyes molt recordades pels drets civils i contra la pobresa. Una de les més destacades va ser contra la segregació racial en autobusos, restaurants i espais públics.

Aquesta es va encendre després de la resistència iniciada per Rosa Parks a la població de Montgomery al no voler cedir el seu seient a un home blanc. Poc després, tot i la forta oposició i accions violentes contra el moviment liderat per Luther King, el Tribunal Suprem va declarar il·legal la segregació racial el 1956. Aquest pastor baptista també va liderar marxes multitudinàries com la que es va viure sobre Washington el 1963 pel Treball i les Llibertats i que és coneguda per aquell parlament iniciat amb les paraules: “I have a dream”.

Assassinat el 4 d’abril de 1968, s’ha convertit en un gran referent per la lluita dels drets civils i contra la discriminació racial i econòmica mitjançant la no-violència i la desobediència civil. Els seus missatges i les seves idees van transcendir fronteres i avui segueix sent un gran exponent de la lluita per valors com el respecte, la igualtat o contra la pobresa. El 1964 va rebre el Premi Nobel de la Pau i a títol pòstum, la Medalla d’Or del Congrés dels Estats Units.

Martin Luther King Jr. és una de les figures recordades a l’Espai de commemoració. Clica aquí per accedir-hi.

  • Del 4 d'abril de 2018 al 8 d'abril de 2018

El Borne Centro de Cultura Y Memoria, Plaça Comercial, Barcelona, Spain

Activitat en català.

Entrada gratuïta