• Almacelles

L’exposició va finalitzar el 8 de març de 2015

Almacelles. Descobreix una ciutat il·lustrada a les Terres de Lleida

L’exposició Almacelles. Descobreix una ciutat il·lustrada a les Terres de Lleida parteix de la història de la vil·la, nascuda en el període de la Il·lustració i, a través del Museu d’Arquitectura i Urbanisme Josep Mas Dordal, vol reflexionar sobre el món de les ciutats i la seva evolució, en especial, les d’urbanisme reticular com la mateixa Almacelles o Barcelona.

L’exposició es vertebra en dos grans eixos. D’una banda, la població d’Almacelles, la història i les particularitats que han fet d’aquesta vila l’única a Catalunya amb el nucli històric del segle XVIII catalogat com a Bé Cultural d’Interès Nacional. Les fotografies ajudaran al visitant a conèixer la vila: fotos del centre històric, de la seva arquitectura tan particular, de la plaça principal, dels espais públics i, també, de les zones més noves i modernes com són les Rambles, el Parc d’Europa o la ruta d’escultures urbanes, entre d’altres.

L’altre gran eix de l’exposició gira entorn el Museu d’Arquitectura i Urbanisme Josep Mas Dordal el seu principal referent. Gràcies a un reportatge fotogràfic, el visitant descobrirà un museu nou que mostra l’evolució de les ciutats reticulars al llarg del temps, amb Almacelles com a màxim exponent a casa nostra.

  • Del 17 de febrer de 2015 al 8 de març de 2015

Espai Dalmau. Mercat del Born, Plaça Comercial, 12, 08003 Barcelona, Espanya

Activitat en català.

Entrada gratuïta