Entrades exhaurides.

Barcelona dibuixa

Tallers de dibuix i estampació: Jo taco al mercat

Vine a dissenyar receptes i a dibuixar, pintar i estampar —amb la tècnica tradicional japonesa Gyotaku— peixos oblidats, plantes considerades invasores i fruita i verdura considerada lletja.

Hi ha un munt d’aliments comestibles que desconeixem i als quals no els hi parem cap mena d’atenció; la majoria ja ni es troben als mercats, en gran part per falta de coneixement i per desmemòria. Us proposem dos tallers per aprendre a reconèixer-los, saber on aconseguir-los, dibuixar-los, estampar-los i cuinar-los, per a ampliar la nostra mirada i recordar-los, tornant-los a passar pel cor. Coneixerem diverses possibilitats de consum dels aliments que es consideren fora de mercat per raons estètiques subjectives, com la mida i la forma, i els combinarem per a crear receptes dibuixades i estampacions d’estovalles, jugant amb els colors, els volums i la diversitat i bellesa de les seves formes. Utilitzarem tinta de sípia reciclada i altres pintures d’origen vegetal.

  • Taller de dibuix
    Crea i dibuixa la teva recepta en un tovalló i emporta-te’l a casa! Combina peixos oblidats, plantes conegudes com a “invasores” i fruita i verdura considerada “lletja”.
  • Taller d’estampació
    Coneixes el Gyotaku? T’animem a estampar amb aquesta tècnica tradicional japonesa peixos oblidats, plantes invasores i fruita i verdura que sovint rebutgem o a la qual no hi
    parem atenció.

A càrrec de les artistes Marina Monsonís i Martina Manya.
Durada de cada taller: 1 h

Marina Monsonís és una artista visual que treballa amb processos híbrids i heterogenis de transformació social arrelats als territoris, en projectes col·lectius, comunitaris i pedagògics que relacionen les ciències del mar, el disseny basat en el lloc, la gastronomia, el graffiti, la geografia radical, l’etnografia i la memòria crítica, oral i gestual. Treballa en projectes que connecten la cuina amb aspectes polítics, crítics, socials i transgeneracionals per crear debats i transmetre coneixements sobre les complexitats i els conflictes que habiten en el km 0. Està interessada en la convivència d’espais radicals on les persones es constel·len en les recerques, les tècniques, els sabers locals i globals, antics i emergents, mantenint-se en un ecosistema generós i enriquidor, on a taula dominin el goig, l’intercanvi i l’harmonia.

  • Diumenge, 24 d'octubre De 11 h a 14 h i de 16 h a 18 h

Sala Moragues. El Born Centre de Cultura i Memòria.

Activitat en català.

Entrades

Gratuït