Bèsties i Gegants

Mostra d'imatgeria festiva i popular de Barcelona

Com a acte de celebració de les Festes de la Mercè, i ja com a tradició, les bèsties del Bestiari Festiu de Barcelona s’apleguen a El Born CCM durant el mes de setembre.

Hi trobareu unes 30 bèsties, des de les més tranquil·les del bestiari popular, a les més esbojarrades i heterogènies de la ciutat, les bèsties de foc: víbries, porcs i truges, gàrgoles, follets, gats mesquers, dracs i dragolins de tota mena…

Aquest any, a més, també podreu veure l’exposició dedicada al 25è aniversari dels Gegants del Casc Antic. D’aquesta manera, a l’espai Dalmau, es podrà fer un recorregut per la història de l’entitat i de les seves figures, especialment dels gegants Peret el Fanaler i la Marieta de l’Ull Viu. I és que l’antic Mercat del Born és un espai amb un vell lligam amb la colla gegantera, essent punt de trobada de diferents projectes.

A més a més, els gegants seran acompanyats per una decoració floral amb motiu de la celebració del 150è aniversari de la Mercè Cívica i que donarà la benvinguda tant als visitants com a les bèsties exposades. L’especialitat de formació i treball de decoració d’Art Floral de la Casa d’Oficis de l’Espectacle en viu de Barcelona Activa serà l’encarregada de crear un treball floral ple de color, de caire tropical i amb caràcter clàssic però molt innovador.

Aquesta activitat s’emmarca dins les propostes d’El Born CCM per a les Festes de la Mercè. Descobreix quines són.

 

Del 7 al 26 de setembre en horari d’obertura del centre: de dimarts a diumenge i festius, de 10.00 a 20.00 hores.

El 18 de setembre es podran veure a la Plaça Comercial amb motiu d’una jornada dedicada als jocs tradicionals. I el 24 de setembre, La Mercè, Gegants i Bestiari es distribuiran per diferents barris per participar en la Mercè Cívica, faran ballades a les cruïlles i es plantaran al Passeig de Gràcia.

Activitat gratuïta sense reserva prèvia.
Organitza: Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya i #150anysMercèCívica.

  • Del 7 de setembre de 2021 al 26 de setembre de 2021

El Born Centre de Cultura i Memòria.

Activitat en català.

Entrada gratuïta
  • discapacitat_fisica
Organitza