Bomba porto-riquenya al Casc Antic, amb Caminando en Yubá

Trobada comunitària que s’articula entorn del ball afro-caribeny la Bomba. Ballarem i compartirem els sabers i experiències que aquest ball rememora.

La Bomba és de les primeres músiques i danses autòctones de Puerto Rico, segons la tradició té més de quatre-cents- anys. L’origen d’aquesta música es remunta a les hisendes sucreres de Puerto Rico, on les persones esclavitzades van crear aquesta forma d’expressió popular. Els seus tambors, cants i balls estan construïts des de cossos en resistència, des de cossos en lluita per la llibertat.

La Bomba és una eina de reivindicació col·lectiva de les persones porto-riquenyes que continua viva i en expansió. Proposem un taller participatiu entorn la Bomba per tal de visibilitzar formes de memòria vinculades a aquest ball, per aprendre, ballar i compartir saber i experiències.

Caminando en Yubà és una companyia de música i ball, formada per dones, que proposa fer servir la Bomba porto-riquenya com a eina social i artística.

Aquesta proposta forma part del cicle d’activitats públiques Estar, ballar, 3, 4de Bornlab, programa de mediació comunitària del Born CCM (juliol – octubre 2022), i en col·laboració amb Espai Avinyó, dintre del seu cicle BMR (Balls, Musiques i Resistencies), que pretén abordar com s’entrellacen diferents expressions artístiques amb els fets diaspòrics des de diferents eixos en el marc de la ciutat de Barcelona.

  • Dijous, 14 de juliol De 20 h a 22 h

Vestíbul d'El Born CCM

Durada: 2 hores.

Activitat en català.

Entrades

Gratuït.

Cal reservar l'entrada mitjançant el botó de venda d'entrades o a les taquilles del centre.

També es pot fer reserva prèvia per correu electrònic a reserveselbornccm@eicub.net
 o al telèfon
 93 256 68 50 (de dilluns a divendres, de 9.30 a 19 h).
Gratuït

Col·labora