Celebració d’inici de l’Escola d’Estiu de Rosa Sensat

Fins al 9 de juliol se celebra la 56ena edició de l’Escola d’Estiu de Rosa Sensat ‘Reconèixer l’essència de l’escola, fer de mestres des dels perquès’. A El Born Centre de Cultura i Memòria tindrà lloc l’acte de celebració de l’inici, amb dues conferències d’expertes en educació. La sessió s’emmarca dins el cicle ‘Per una educació en llibertat‘.

  • De 10 a 11 h: ‘Quan les arts parlen de tu’, amb Eulàlia Bosch

Eulàlia Bosch és professora de filosofia, membre del grup fundacional Institut de Recerca per a l’Ensenyament de la Filosofia (el qual va dirigir des de la seva obertura fins a 1995), curadora d’exposicions, creadora de projectes i autora de llibres i articles. En 1995 va crear el Departament d’Educació del Museu d’Art Contemporani de Barcelona, el va dirigir fins a 1999 i avui dia treballa amb la Fundació Eugènia Balcells. Bosch centra la seva tasca en la concepció i desenvolupament de projectes culturals i educatius, entenent la cultura com a servei públic. A més, està molt vinculada a centres d’educació artística per a nens i nenes.

  • D’11:30 a 12:30h: ‘Entre la cultura i el coneixement: art i ciència en diàleg’, amb Mónica Bello

Mónica Bello és llicenciada en Història de l’Art per a la Universitat de Santiago de Compostel·la, va ocupar el càrrec de directora artística de VIDA a la Fundació Telefònica de Madrid i va posar en marxa el Departament d’Educació de LABoral Centro de Arte de Gijón. Actualment és directora d’Arts at CERN dins el Centre Europeu per a la Recerca Nuclear de Ginebra i centra la seva activitat professional a la investigació de la relació entre l’art, la ciència i la tecnologia. La seva àrea d’especialització és la reflexió sobre les converses i la interacció entre artistes i físics. De la seva pràctica, n’extreu que artistes i científics segueixen les mateixes pautes a l’hora de concentrar-se per portar a terme la seva pràctica des del rigor per perseguir els seus objectius.

  • Divendres, 2 de juliol De 10 h a 12:30 h

El Born Centre de Cultura i Memòria.

També, en streaming pel canal de YouTube de Rosa Sensat.

Activitat en català.

Entrades

Gratuït