• Cinc Sentencies de Mort

  • Cinc Sentencies de Mort

  • Cinc Sentencies de Mort

  • Cinc Sentencies de Mort

L’exposició va finalitzar el 26 d’octubre de 2014

Cinc sentències de mort. Josep Benet, testimoni de càrrec contra el feixisme

Exposició gràfica sobre els 5 personatges catalanistes afusellats pel franquisme que va estudiar en Josep Benet. Es representarà la transversalitat d’aquestes figures en el seu conjunt i la importància de l’historiador.

El 1970 Josep Benet dirigia Edicions Catalanes de París, una editorial que publicava llibres en català prohibits per la censura franquista. El projecte “Cinc sentències de mort” era una obra que havia d’escriure el propi Benet per homenatjar cinc homes afusellats que il·lustraven, més enllà de les ideologies, la repressió de la dictadura contra el conjunt de Catalunya.

El 1970, però, era impossible accedir a la documentació necessària. El projecte va quedar aparcat, però no oblidat, i el llibre es va acabar convertint en cinc. Un dedicat a cadascun d’aquells homes. Malauradament, l’autor no va veure culminar el seu projecte en vida i els volums dedicats a Carrasco i Formiguera i Peiró van aparèixer poc després de la seva mort, el 2008. Aquesta exposició vol ser un doble homenatge: als cinc executats i a Josep Benet, personalitat clau en la lluita per a la recuperació de les llibertats de Catalunya.

  • Del 2 de setembre de 2014 al 26 d'octubre de 2014

Activitat en català.

Entrada gratuïta
Comissariat