• FOTO: Ramireo-E

  • FOTO: Simone Baroni

Concert de piano i recitat de fragments de l’obra de Primo Levi

Don’t Forget about that. – A Primo Levi, in memoriam és una peça amb què la compositora Sira Hernández ha volgut recordar l’obra del gran escriptor Primo Levi, testimoni d’un dels esdeveniments més terribles i vergonyosos de la humanitat: la creació de camps d’extermini com el d’Auschwitz. Aquesta composició pretén ser una alerta per mantenir sempre viva la lucidesa i per posar la mirada en el valor de la solidaritat entre totes les persones.

La interpretació d’aquesta peça musical anirà acompanyada del recitat de fragments d’algunes obres de Primo Levi: Si això és un homeLa Treva i Els enfonsats i els salvats. En aquestes obres, trobem els fonaments de l’experiència de Levi a l’hora de descriure la supervivència i la mort a Auschwitz i Auschwitz-Monowitz, l’intent de retornar a la normalitat un cop acabada la guerra, la formació de l’autor com a testimoni i la reflexió sobre el significat de la transmissió de l’experiència.

La lectura anirà a càrrec de l’actriu italiana Cristina Giordana i de l’actor català Francesc Orella, sota la direcció de Judith Pujol.

  • Sira Hernández és una destacada pianista i intèrpret de música clàssica que ha desenvolupat la seva faceta més creativa amb la composició d’obres pròpies. Ha treballat en diferents projectes artístics al costat de ballarins, actors, poetes i artistes plàstics, i ha ofert recitals i espectacles on la música entra en diàleg amb les altres arts. Un d’aquests projectes és Don’t forget about that, integrada en el seu darrer treball discogràfic Initiation to the Shadow, que ha tingut una gran repercussió mundial.
  • L’actor Francesc Orella ha rebut nombrosos premis per la seva trajectòria al món del cinema, del teatre i de la televisió, molt especialment en el seu paper protagonista a Merlí produïda per TV3.
  • L’actriu Cristina Giordana ha desenvolupat la seva carrera a cavall entre Itàlia i Espanya. A Barcelona, va fundar l’any 2010 el Laboratorium Theatre Bcn España -col·laborant amb la Sala Beckett, la Sedeta i la UAB, entre d’altes- i va ser la gerent del Teatre Akadèmia entre 2015 i 2017.
  • Judith Pujol és una dramaturga que compagina la direcció teatral amb la docència i la gestió cultural. Ha estat coordinadora artística del Teatro Español de Madrid i actualment és directora d’escena al TNC.

Pianista i compositora: Sira Hernández
Composició de textos a partir de Si això és un home, La Treva i Els enfonsats i els salvats: Marta Marín-Dòmine
Interpretació: Cristina Giordana i Francesc Orella​
​Visuals: Magda Puig

Aquesta activitat forma part del cicle Primo Levi. El testimoni, l’escriptor, el científic.

  • Dissabte, 7 de maig A les 18 h
  • Diumenge, 8 de maig A les 18 h

Sala Moragues.
El Born CCM

Activitat en català.

Entrades

Es pot adquirir l'entrada mitjançant el botó de venda d'entrades o a les taquilles del centre.

També es pot fer reserva prèvia per correu electrònic a reserveselbornccm@eicub.net
 o al telèfon
 93 256 68 50 (de dilluns a divendres, de 9.30 a 19 h).
Gratuït

  • discapacitat_fisica
  • gossos_assistencia
Col·labora