• Dracs i bèsties de foc

L’exposició va finalitzar el 25 de setembre de 2019.

Dracs i bèsties de foc: exposició i activitats

Les bèsties de foc són un dels elements festius més heterogenis de Barcelona: víbries, porcs i truges, gàrgoles, follets, gats mesquers, dracs i dragolins de tota mena…

Com a acte previ a la celebració de les Festes de la Mercè, i ja com a tradició, les bèsties de foc del Bestiari Festiu de Barcelona s’apleguen al vestíbul d’El Born CCM, on podeu venir a visitar-les del 17 al 25 de setembre.

Activitats associades a la mostra de figures de bestiari:

Dimarts 17, 19 h
Taula rodona. Cultura popular i infants
A càrrec d’Edith Lasierra

El bestiari festiu és present en l’àmbit educatiu dels nostres infants. La taula rodona pretén aprofundir sobre aquest fet: es presenten diverses experiències que vehiculen la transmissió del món del bestiari festiu als infants, i tot seguit, posada en comú amb el públic. Aquesta activitat s’emmarca en el projecte Bestiari KIDS.

Sala Moragues, entrada lliure.

Dimecres 18, 19 h
Xerrada. Barret i mocador 40 anys després
A càrrec d’Amadeu Carbó, expert en cultura popular

El 1979, durant la primera Mercè democràtica, una concentració de Dracs es va convertir en un nou jo festiu, una performance urbana, que acabarà per denominar-se Correfoc. Un fet que no és aïllat en si mateix i que respon al batec d’una Barcelona que es redescobria i que experimentava al carrer després d’anys de dictadura. El món del foc barceloní és un fenomen festiu/associatiu molt viu, que continua 40 anys després i que encara té molt a dir i a cremar. Posem-nos el barret i el mocador!

Sala Moragues, entrada lliure.

 

Dilluns 23 de setembre, en ser dilluns laborable, el centre romandrà tancat al públic.

 

  • Del 17 de setembre al 25 de setembre

Activitat en català.

Entrada gratuïta
Organitzadors