• El nostre món en guerra

  • El nostre món en guerra

L’exposició va finalitzar l’1 de juny de 2014

El nostre món en guerra. Exposició fotogràfica de la Creu Roja

El Born CC acull dues exposicions promogudes pel Consolat Suís a Barcelona i la Creu Roja a Catalunya per commemorar els 150 anys d’acció humanitària que, tant el Govern Suís com les institucions del Moviment Internacional de la Creu Roja i la Mitja Lluna, han desenvolupat en contextos de sofriment i vulnerabilitat causada pels conflictes armats i altres situacions a tot el món.

L’exposició “El nostre món en guerra” és un projecte de la Creu Roja a Catalunya que recull diferents fotografies de prestigiosos reporters de guerra de l’Agència Internacional VII: James Nachtwey, Franco Pagetti, Antonin Kratochvil, Ron Aviv i Christopher Morris amb l’objectiu de cridar l’atenció al món sobre les històries personals de pèrdua i patiment que succeeixen durant els conflictes armats.

Les imatges d’Afganistan, Colòmbia, República Democràtica del Congo, Filipines, Geòrgia, Líban, Libèria i Haití retraten també els esforços inspiradors realitzats per dones i homes per limitar el patiment humà en les zones més violentes del planeta.
Una manera d’ajudar les víctimes dels conflictes armats i dels desastres naturals és documentar, mitjançant fotografies en aquesta ocasió, les realitats que s’hi viuen. Imatges de pèrdua, de destrucció, de tristesa… però també imatges que ens conviden a l’esperança.
Mitjançant aquestes imatges podem anar més enllà del simple fet d’informar, mobilitzar la societat i influir en el curs dels esdeveniments, tot ressaltant la responsabilitat de tots i cadascú de nosaltres per a poder mitigar el patiment humà.

Crèdits imatges: Futbol per l’esperança. Christopher Morris/CICR/VII
El fotògraf fotografiat. Jerusalem, 1979. Jean Mohr, Musée de l’Elysée

  • Del 13 de maig de 2014 al 1 de juny de 2014

Espai Dalmau.

Activitat en català.

Entrada gratuïta