El Refugi 307: solidaritat per sobreviure

Visita guiada

El Refugi 307 és un dels millors exemples de refugis antiaeris de Barcelona. Va ser construït durant la Guerra Civil amb l’objectiu de protegir la població dels bombardejos indiscriminats que va patir la ciutat.

Fou excavat gràcies al treball de molts veïns del barri del Poble Sec. Disposa de tres entrades d’accés al carrer Nou de la Rambla i té a prop de 400 metres de túnels, amb una alçada de 2,10 metres i una amplada que oscil·la entre 1,5 i 2 metres.

El Refugi 307 esdevé un autèntic memorial de la lluita per la supervivència i el desastre de les guerres. Recorrent-lo es poden reviure les angoixes d’una ciutat que durant la Guerra Civil es va enfrontar a un fenomen nou: el bombardeig indiscriminat de la població civil, una pràctica militar que només havia estat breument assajada durant la Primera Guerra Mundial.

  • Dissabte, 20 de juliol A les 10 h
  • Dissabte, 3 d'agost A les 10 h
  • Dissabte, 17 d'agost A les 10 h
  • Dissabte, 31 d'agost A les 10 h

MUHBA Refugi 307 (c/ Nou de la Rambla, 175, 08004 Barcelona).

Activitat en català.

Entrades

5,00 € Es pot adquirir l'entrada mitjançant el botó de venda d'entrades o a les taquilles del centre.

Per a qualsevol altra informació: 93 256 21 22 (de dilluns a divendres feiners, de 10 a 14 i de 16 a 19 h) i informaciomuhba@bcn.cat
El MUHBA es reserva el dret d'anul·lar activitats.
Si no s'especifica altrament, les visites i els itineraris es fan en català.
Per a grups, el MUHBA ofereix les visites i els itineraris en altres llengües, així com la interpretació en llenguatge de signes.

Organitza