Claus per entendre el conflicte des del feminisme

Cicle ‘En perspectiva’

En la tercera sessió del cicle ‘En perspectiva’ seguim reflexionant sobre les claus per entendre el conflicte Ucraïna-Rússia, en aquesta ocasió des del feminisme. Conversem amb exponents del feminisme antimilitarista per conèixer de prop aquest moviment que considera que la violència, el militarisme i el patriarcat no porten la seguretat ni la llibertat, sinó cap a la destrucció i a la mort, i per això aspira a capgirar l’ordre mundial defensant la lògica de la vida, de les persones i del planeta.

En parlarem amb la Montserrat Cervera i la Victòria Moreno, amb qui també conversarem sobre la posició d’aquest moviment davant de la invasió a Ucraïna. Conduirà la sessió la Nora Miralles.

  • Montserrat Cervera és una reconeguda feminista antimilitarista. Està vinculada als moviments feministes i a la lluita per l’alliberament de la dona des de sempre i va estar empresonada durant gairebé tres anys pel seu activisme. Entre les seves publicacions destaca La violencia contra las mujeres como “arma de guerra” permanente, entre d’altres.
  • Victòria Moreno forma part del grup DonesxDones de Ca la Dona, un col·lectiu que es mobilitza contra les guerres i els conflictes armats posant la mirada en les dones i les comunitats que han patit violacions i agressions sexuals. Exigeixen Justícia i Reparació i que les dones siguin protagonistes en els acords de pau. “Ni guerra que ens destrueixi, ni pau que ens oprimeixi”.
  • Nora Miralles, periodista especialitzada en anàlisi internacional i presidenta del Centre d’Estudis per la Pau J.M. Delàs. Forma part de la Women’s International League for Peace and Freedom (WILPF) i una de les seves línies de recerca és el Gènere i cultura militar.

El conflicte bèl·lic ocasionat per la invasió d’Ucraïna genera inquietud en tots nosaltres i des d’El Born CCM volem fer-nos-en ressò i mostrar la nostra solidaritat amb les poblacions afectades. ‘En perspectiva‘ és un cicle de trobades i accions que tenen la finalitat de fer circular informació, permetre la reflexió, donar veu als testimonis i pensar en el paper que juga la memòria d’altres guerres en la nostra percepció de la realitat. Consulta aquí les properes sessions del cicle.

 

Recupera la sessió aquí:

  • Dimarts, 17 de maig De 18:30 h a 20 h

Sala Castellví.
El Born CCM

Activitat en català.

Entrades

Es pot adquirir l'entrada mitjançant el botó de venda d'entrades o a les taquilles del centre.

També es pot fer reserva prèvia per correu electrònic a reserveselbornccm@eicub.net
 o al telèfon
 93 256 68 50 (de dilluns a divendres, de 9.30 a 19 h).
Gratuït