GREC 2023: Titanas

Amb Encarni Sánchez, Natsuki i Sol Picó

Quatre dones, totes amb carreres llargues a l’esquena i experiència consolidada, protagonitzen un espectacle innovador en una versió creada específicament per a El Born Centre de Cultura i Memòria. Quatre gegantes de la dansa i de la música. 

El títol de l’espectacle ja us avisa del que veureu en escena: unes dones amb un talent titànic que són referències imprescindibles en les seves escenes respectives. Us parlem de les ballarines i coreògrafes que interpreten, han creat i dirigeixen aquest espectacle, i de la música que ha creat la banda sonora que l’acompanya. Aquestes creadores són l’alcoiana instal·lada a Barcelona Sol Picó, la sueca Charlotta Öfverholm i la gironina Anna Ventura, més coneguda amb el nom de Natsuki, a més de la creadora del món sonor que les envoltarà, Judit Farrés. Totes quatre van crear i protagonitzar a València una primera versió del muntatge, que ara es trasllada al jaciment de El Born i que interpreten Sol Picó, Natsuki i, en substitució d’una Charlotta Öfverholm amb compromisos ineludibles, la barcelonina Encarni Sánchez. El muntatge té la participació de la Societat Coral Amics de la Unió, destacada entitat musical de Granollers amb una història que es remunta al 1877.

L’espectacularitat d’un escenari mineral que traspua silenciosament la seva història substitueix les videoprojeccions de la peça original; les ruïnes que conté podrien fusionar-se amb les restes d’un llunyà Olimp, una àrea de creativitat i relació per a unes “titanes” modernes. La immensitat de l’edifici els escau perfectament, s’ajusta al propòsit i ens mostra la seva petitesa i fragilitat i les dota d’humanitat. Pujades a les passarel·les, flotant sobre les ruïnes, suspeses en un temps construït en el passat, les titanes evolucionen pels llargs passadissos, acompanyades pel públic i pel cor de veus femenines que les embolcalla i guia a través de les diverses escenes. Això és una festa del ritme i l’energia, un muntatge lliure, amb música en directe i amb molts estímuls que, en sintonia amb l’espai de representació, us faran pensar en els conceptes de llegat i memòria.

Protagonitzen l’espectacle Anna Ventura, Natsuki, directora artística de L’Universelle Illustrée de París i creadora d’uns espectacles que busquen la sinestèsia i en els quals es combinen elements de dansa moderna, flamenc i butoh, amb la tecnologia sempre present. Com a cocreadora hi ha Charlotte Öfverholm, que també ha treballat per al cinema i la televisió i que l’any 2005 va posar en marxa un projecte, Age on Stage, que reivindica la maduresa i es qüestiona les convencions sobre cossos i edat. La substitueix en aquesta posada en escena, la intèrpret i creadora de dansa contemporània Encarni Sánchez. Sol Picó, tota una referència de la dansa contemporània, forma part regularment de la programació del Grec Festival de Barcelona des del 1994, on hem vist produccions com Bésame el cactus (Grec 2001), Memòries d’una puça (Grec 2013), W. W. (We Women) (Grec 2015), Animal de séquia (Grec 2019), Malditas plumas (2020) o, amb la companyia La Baldufa, Imperfect (Grec 2022). Amb la destacada compositora i intèrpret Judit Farrés es completa l’equip de dones que han donat forma a aquest espectacle.

Una coproducció del Palau de les Arts Reina Sofia de València, Sol Picó Cia. de Danza, Natsuki i L’Universelle Illustrée Compagnie/France, i Charlotta Öfverholm.

Amb l’ajuda del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

En el marc del GREC 2023 Festival de Barcelona.

Amb la col·laboració del MIAM, Museu Immaterial de les Arts del Moviment (la Bisbal d’Empordà) 

 • Coreografia, direcció i interpretació: Encarni Sánchez, Natsuki, Sol Picó
 • Creació i direcció musical: Judit Farrés
 • Disseny d’il·luminació: La Invisible, Maria Güell Ordis
 • Assistència coreogràfica: Carlos Fernández
 • Producció: Eva Calderero, Pia Mazuela
 • Interpretació vocal: Cor de la Unió de Granollers
 • Coordinació tècnica: Joan Manrique
 • Tècnic de so: Stéphane Carteaux
 • Realització del vestuari: Kova Loka & La Divina
 • Dijous, 6 de juliol A les 21:30 h
 • Divendres, 7 de juliol A les 21:30 h

El Born Centre de Cultura i Memòria

Durada aproximada: 50 minuts.

Activitat en català.

Entrades

15,00 € Es pot adquirir l'entrada mitjançant el botó de venda d'entrades o a les taquilles del centre. També es pot fer reserva prèvia per correu electrònic a reserveselbornccm@eicub.net
 o al telèfon
 93 256 68 50 (de dilluns a divendres, de 9.30 a 19 h)