Guerra i conflictes memorials. Una mirada vers Ucraïna

Cicle ‘En perspectiva’

En la quarta sessió del cicle ‘En perspectiva’ seguim reflexionant sobre les claus per entendre el conflicte Ucraïna-Rússia. En aquesta sessió reflexionarem sobre les memòries d’alguns dels esdeveniments que ha reactivat l’actual guerra a Ucraïna. Comptarem amb Philippe Mesnard, expert en literatura testimonial, i Jean-Yves Potel, especialista en història política europea. Cèlia Cernadas conduirà el diàleg.

Participants:

  • Philippe Mesnard, professor de literatura general i comparada del CELIS (Centre de Recherches sur les Litteratures et la Sociopoétique) de la Universitat Clermont Auvergne. Biògraf de Primo Levi, és autor de diversos llibres relacionats amb l’Holocaust, el testimoni i la representació de la violència i ha publicat textos sobre la Primera Guerra Mundial, la Guerra Civil espanyola i les dictadures llatinoamericanes.
  • Jean-Yves Potel, escriptor, doctor en ciències polítiques. Ha estat professor d’història política contemporània i de polítiques culturals a l’Europa central a l’Université de Paris 8. Va ser conseller a l’ambaixada de França a Varsòvia. Ha col·laborat en el Memorial de la Shoah de París.​
  • Condueix el diàleg: Cèlia Cernadas. Periodista especialitzada en temes internacionals – Catalunya Ràdio (CCMA)
  • Presenta la sessió: Marta Marín-Dòmine, directora d’El Born CCM, escriptora, professora de literatura testimonial, realitzadora de documentals, s’ha especialitzat en estudis de la memòria en la seva confluència amb l’art i la literatura.

 

El conflicte bèl·lic ocasionat per la invasió d’Ucraïna genera inquietud en tots nosaltres i des d’El Born CCM volem fer-nos-en ressò i mostrar la nostra solidaritat amb les poblacions afectades. ‘En perspectiva‘ és un cicle de trobades i accions que tenen la finalitat de fer circular informació, permetre la reflexió, donar veu als testimonis i pensar en el paper que juga la memòria d’altres guerres en la nostra percepció de la realitat.

Aquesta sessió s’emmarca dins la programació +Biennal, vinculada a la Biennal del Pensament 2022.

  • Dijous, 13 d'octubre De 18:30 h a 20 h

Sala Moragues. Hi haurà servei de traducció simultània francès-català.

Activitat en català i francès.

Entrades

Es pot adquirir l'entrada mitjançant el botó de venda d'entrades o a les taquilles del centre.

També es pot fer reserva prèvia per correu electrònic a reserveselbornccm@eicub.net
 o al telèfon
 93 256 68 50 (de dilluns a divendres, de 9.30 a 19 h).
Gratuït