El Rec Comtal. Com l’aigua dibuixa la ciutat

Itinerari guiat

T’agradaria conèixer de quina manera els barcelonins i les barcelonines del segle XVIII obtenien l’aigua per als seus usos quotidians? Sabies que al conjunt arqueològic del Born es conserven restes de les antigues infraestructures hídriques de la ciutat: canalitzacions, clavegueres, pous, fosses sèptiques, entre d’altres?

A través d’un itinerari urbà pel barri de la Ribera i la visita guiada al jaciment del Born ens aproparem a la complexa xarxa de subministrament i evacuació d’aigua de la Barcelona del 1700. Ho farem tot observant els petits detalls que donaren forma a l’espai urbà i a les estructures domèstiques: safarejos, desaigües, canals, dipòsits, fonts, pous, latrines, entre d’altres. Incidirem especialment en el Rec Comtal, una de les infraestructures hídriques més importants d’aquell moment per tal de resseguir-ne el traçat i veure el paper històric que ha tingut el subministrament d’aigua en la vertebració de la ciutat.

Aquesta activitat s’emmarca dins el cicle Born de nit 2021, que recull visites guiades i itineraris nocturns. Descobreix quines són.

 

Durada: 2 hores.
*Activitat limitada a grups de deu persones com a màxim.

  • Dissabte, 4 de setembre De 19 h a 21 h

Activitat en català.

Entrades

4,00 € Visita guiada