IV Jornada de recerca històrica dels barris de Barcelona

Barcelona en transformació. Camins de terra, aigua i ferro del Pla

L’Arxiu Municipal de Barcelona organitza, amb periodicitat biennal, la Jornada de recerca històrica dels barris que enguany duu per títol “Barcelona en transformació. Camins de terra, aigua i ferro del Pla”. L’objectiu de la trobada és aplegar, en un mateix fòrum de debat, les persones de l’àmbit de la investigació local, dels centres d’estudis, professionals de l’arxivística i públic interessat en conèixer, de primera mà, quines són les principals recerques que es duen a terme i els recursos documentals sobre la història de la ciutat que ofereix l’Ajuntament de Barcelona.

Durant la Jornada tindran lloc les diverses sessions programades en horari de matí i tarda que versaran sobre l’impacte de les infraestructures del transport i dels recursos hídrics dins la història del Pla de Barcelona. Es donaran a conèixer els resultats de les investigacions dutes a terme pels centres d’estudis locals dels barris de la ciutat en relació, en primer lloc, a l’estudi de les comunicacions terrestres, com ara les tradicionals pels camins de terra, així com també les que, a partir de 1848, van protagonitzar els camins de ferro, ja fos del ferrocarril, el tramvia o el metro, entre d’altres.

En segon lloc, es presentaran recerques a l’entorn dels camins de l’aigua a Barcelona, com el vinculat a l’emblemàtic Rec Comtal i d’altres menys coneguts com és el Canal de la Infanta. En aquest sentit, també es donaran a conèixer els recursos municipals en matèria d’arxius al servei de la recerca relacionats amb aquesta temàtica.

Podeu consultar el programa complet aquí.

Activitat gratuïta amb inscripció prèvia aquí.

Més informació i inscripcions al web de l’Arxiu Municipal de Barcelona.

  • Dissabte, 30 de setembre De 09:30 h a 18:20 h

Sala Moragues.
El Born CCM

Activitat en català.

Entrada gratuïta
Organitza