La Barcelona de la guerra i la postguerra. Perspectives des del turó de la Rovira

Visita guiada

Una alçada de 262 metres sobre el nivell del mar i una visió de 360° converteixen el turó de la Rovira en un mirador natural privilegiat de la ciutat de Barcelona. És per això que va ser un emplaçament estratègic per a la defensa de la ciutat durant la Guerra Civil. Allà les forces republicanes van instal·lar-hi l’artilleria antiaèria. La bateria es començà a construir el 1937 i entrà en funcionament el 3 de març de 1938, fins que fou inutilitzada el 1939.

La visita al turó de la Rovira proposa conèixer Barcelona i la seva història recent des d’aquest emplaçament estratègic, amb l’espai arqueològic de la bateria antiaèria de la Guerra Civil i les barraques construïdes a l’espai durant la postguerra per aprofitar l’espai en desús i que van arribar a bastir-hi un nou barri.

  • Dissabte, 14 de setembre De 10 h a 12 h

MUHBA Turó de la Rovira (c. Marià Labèrnia s/n, 08032 Barcelona).

Activitat en català.

Entrades

8,00 € Es pot adquirir l'entrada mitjançant el botó de venda d'entrades o a les taquilles del centre.

Per a qualsevol altra informació: 93 256 21 22 (de dilluns a divendres feiners, de 10 a 14 i de 16 a 19 h) i informaciomuhba@bcn.cat
El MUHBA es reserva el dret d'anul·lar activitats.
Si no s'especifica altrament, les visites i els itineraris es fan en català.
Per a grups, el MUHBA ofereix les visites i els itineraris en altres llengües, així com la interpretació en llenguatge de signes.

Organitza