La casa Duran, una adrogueria oberta al món

A l’àrea arqueològica del Born, a la cantonada del carrer Gensana amb el Bornet, hi ha les restes d’una casa que des de finals del segle XVI va posseir la família Duran, una nissaga potent d’adroguers i comerciants. L’estudi d’aquesta finca ha permès elaborar una proposta de com podia haver estat l’edifici a partir del segle XVI. Tot i així, les dades arqueològiques donen indicis d’una primera edificació molt més gran d’origen medieval que posteriorment va ser reparcel·lada, que caldrà continuar investigant.

La casa Duran, en la seva formalització definitiva, presenta unes característiques que exemplifiquen l’edificació entre mitgeres, però amb algunes singularitats, com la façana posterior al Rec Comtal o la connexió interior amb un espai corresponent a l’edifici veí.

La documentació exhumada és rica en detalls, especialment pel que fa a la polivalència d’alguns espais interiors i a multitud d’elements que permeten aproximar-nos a la vida d’un dels negocis més importants de la ciutat en època moderna.

En aquesta conferència, tres especialistes explicaran els estudis realitzats en aquesta finca i els resultats obtinguts durant la recerca:

  • Xavier Cazeneuve, historiador
  • Reinald González, historiador
  • Anna Molina, historiadora

Recomanem reservar entrada aquí.

Recupera la sessió:

  • Dimarts, 25 d'abril A les 18:30 h

Sala Moragues.
El Born CCM

Activitat en català.

Entrades

Es pot adquirir l'entrada mitjançant el botó de venda d'entrades o a les taquilles del centre.

També es pot fer reserva prèvia per correu electrònic a reserveselbornccm@eicub.net
 o al telèfon
 93 256 68 50 (de dilluns a divendres, de 9.30 a 19 h).
Gratuït