Visita virtual ‘La ciutat de la xocolata’

Visita guiada per Instagram Live

Sabies que al segle XVII el bisbe de Barcelona va prohibir a la població que consumís xocolata a dins de les esglésies? Quin impacte va tenir l’arribada d’aquesta beguda d’origen americà en la  vida quotidiana de la ciutat?

En motiu del Dia Internacional de la Xocolata us oferim un Live d’allò més dolç. A partir de la cultura material conservada a l’exposició permanent ens endinsarem en el fascinant univers de la xocolata, esdevinguda al llarg d’època moderna en un símbol de refinament i sofisticació i artífex, juntament amb altres productes colonials com el sucre, de la puixança comercial de la ciutat. Coneixerem oficis emergents, noves oportunitats de negoci, renovades formes de sociabilitat, així com les noves relacions entre continents sorgides de la mundialització de l’economia moderna.

El Live es desenvoluparà a l’exposició estable ‘Barcelona 1700. De les pedres a les persones‘, centrant-nos específicament en dos elements expositius: per una banda, la vitrina on s’hi exposen el conjunt de xicres i mancerines i per l’altra, la reproducció del fragment del plafó de la xocolatada.

Accedeix a la visita guiada virtual a través de l’Instagram d’El Born CCM.

  • Dissabte, 18 de setembre A les 17 h

Instagram Live

Accedeix a la visita clicant aquí
.

Activitat en català.

Entrada gratuïta