L’exposició va finalitzar el 15 de setembre de 2019.

La democràcia al carrer. Fotografia política del col·lectiu SE-GRÀ. 1977-1980

Fotografia obrera 1977-1980

Exposició coproduïda amb l’Arxiu Fotogràfic de Barcelona sobre el fons fotogràfic del col·lectiu SE-GRÀ (Serveis Gràfics).

S’exposen un conjunt de fotografies dels anys 1977-1980 que representen una exhaustiva crònica de la transició i dels debats generats en aquest període.

El col·lectiu SE-GRÀ estava format per Carles Feliu, Ramon Morral i Joan Vilardebò, i va estar actiu des de 1977 fins a 1980. Van crear imatges dels nous subjectes que consideraven el carrer com un lloc on fer-se visibles per exigir la participació en la construcció de la nova ciutat democràtica, en el context dels debats per a l’aprovació d’una nova constitució l’any 1978 i de les eleccions que van donar pas als primers ajuntaments democràtics el 1979, després de la dictadura.

L’activitat i la pràctica fotogràfica del col·lectiu SE-GRÀ s’emmarquen en el context d’iniciatives autoorganitzades que van impulsar el desenvolupament d’una cultura fotogràfica documental amb un clar compromís polític.

L’exposició forma part del conjunt d’activitats previstes en el programa de memòria “40 anys dels ajuntaments democràtics“, i entre les quals El Born CCM acull la jornada:

FULL DE SALA

  • Del 16 de maig al 15 de setembre

Espai Dalmau.

Activitat en català, castellà i anglès.

Entrada gratuïta
  • discapacitat_fisica