La escritura o la vida. Lectura dramatitzada

Centenari Semprún

Lectura dramatitzada a càrrec d’Eduard Fernández de fragments de La escritura o la vida, de Jorge Semprún.

Deportat al camp de concentració alemany de Buchenwald, Jorge Semprún és alliberat per les tropes del General Patton l’11 d’abril de 1945. Té vint-i-dos anys.

L’estudiant de filosofia i poeta, que ja coneixia tots els intel·lectuals parisencs, descobreix en el camp de concentració de Buchenwald una nova experiència: viure la pròpia mort en vida. A l’octubre del mateix any, per exorcitzar la mort, comença a escriure la seva experiència com a deportat, però amb l’efecte contrari. “No era impossible escriure: hauria estat impossible sobreviure a l’escriptura. Havia de triar entre l’escriptura o la vida”. Haurà d’esperar cinquanta anys per poder-ne parlar.

La escritura o la vida és un recull no només de la memòria de la mort, és la memòria de la vida, de milers de vivències passades i presents, sensorials, intel·lectuals, literàries i afectives que fan d’aquest llibre sobre la mort un dels més enriquidorament vius.

Semprún potser s’hauria conformat amb escriure els records sobre els camps en una mena d’obra documental però, en canvi, va composar una obra d’art on mai més oblidarem que Weimar, la petita ciutat de Goethe, és a dues passes dels camps de Buchenwald.

 

Direcció escènica i dramatúrgia: Marta Gil Polo

Actor: Eduard Fernández

Producció: Puça Espectacles

El Centenari Semprún és un programa cultural que també compta amb activitats organitzades pel CCCB, la Filmoteca de Catalunya i el Museu d’Història de Catalunya.

#CentenariSemprún

 

  • Dissabte, 20 de gener A les 19 h

Sala Moragues.
El Born CCM

Activitat en català.

Entrades

5,00 €

Es pot adquirir l'entrada mitjançant el botó de venda d'entrades o a les taquilles del centre. També es pot fer reserva prèvia per correu electrònic a reserveselbornccm@eicub.net o al telèfon 93 256 68 50 (de dilluns a divendres, de 9 a 15 h).

  • bucle_magnetic
  • discapacitat_fisica
  • gossos_assistencia