Mirades del caminar

Procés comunitari de fotografia participativa

L’experiència migratòria col·loca les persones en una recerca contínua de trobades i desacords; es generen contrastos entre allò que es rep i allò que es deixa enrere. El fet de descobrir una ciutat nova, construir una llar, parlar una nova llengua, són processos aclaparadors que poden, a la vegada, estar plens de potencialitats.

Mirades del caminar proposa un espai de trobada i d’experimentació amb les arts per relacionar-nos d’una altra forma amb les memòries que viatgen i s’instauren en el territori del migrant. Indagarem en el fet de caminar com a pràctica estètica, fomentarem una mirada sensible a través de la fotografia participativa, generant entre tots/es un intercanvi que ens ajudi a crear noves formes d’entendre, processar i transmetre l’experiència migratòria.

Un proposta de Bornlab, el Laboratori Ciutadà de Memòries d’El Born CCM, acompanyat per la Diana Rangel amb la Fundació Bayt-al-thaqafa.

Del 10 al 15 de desembre de 2021 s’exposa al vestíbul una mostra del treball fet durant el procés. Hi trobareu una sèrie de mapes que narren històries personals, recorreguts, fotografies i memòries. Incloem també una sèrie de fotografies intervingudes pels nostres traços i paraules, reflexionant sobre el que es considera “d’aquí” i “d’allà” a través dels nostres gestos corporals.

  • Del 10 de desembre de 2021 al 22 de desembre de 2021

El Born Centre de Cultura i Memòria

Mostra final: del 10 al 15 de desembre, vestíbul de Ciutadella.

Activitat en català.

Entrada gratuïta