Mirades i veus diverses: Una invitació a pensar sobre els futurs de l’Educació

Taula rodona

Organitzada per la Direcció d’Educació de l’Ajuntament de Barcelona en el marc del Dia Internacional de la Ciutat Educadora, que aquest any 2021 té com a lema: La Ciutat Educadora no deixa ningú enrere.

Amb aquesta taula volem reflexionar sobre els reptes i desafiaments de l’Educació, amb una mirada àmplia, des de l’essencialitat de l’escola i més enllà d’ella. Parlarem del futur de l’Educació reprenent el fil de la taula rodona “De la instrucció a la Llibertat”, celebrada a l’abril, en què vam abordar d’on venim.

Vincularem aquesta taula a la veu i a la mirada d’un grup d’estudiants d’Educació Infantil i Primària, d’Educació Social i de Pedagogia, futurs i futures agents de l’educació.

La presentació institucional de l’acte serà a càrrec de Maria Truñó, Comissionada d’Educació de l’Ajuntament de Barcelona, qui llegirà el manifest del Dia Internacional de la Ciutat Educadora.

Participaran en el debat:

  • Georgina Casas López, responsable d’Educació de Lafede.cat, Organització per a la Justícia Global.
  • Joan Domènech Francesch, (Aprenent de) mestre (actualment jubilat). Membre de la Federació de MRP de Catalunya.
  • Fatiha El Mouali, Samadi, Llicenciada en Ciències Econòmiques i Doctorada en la Facultat de Ciències de l’Educació de la UAB. Tècnica d’acollida de l’Ajuntament de Granollers, Vice-presidenta de l’Associació Mares contra el racisme i membre d’UCFR.
  • Jordi Mir Gracia, professor de filosofia moral i política a la UPF i a la UAB.

Conduirà la taula la periodista Txell Bonet, col·laboradora del programa familiar de Catalunya Ràdio, Kids XS.

També ens acompanyaran un grup de futurs i futures docents, pedagogs, pedagogues, educadores i educadors socials, que en breu, un cop finalitzin els seus estudis, hauran de fer front a aquests desafiaments i oportunitats educatives.

Finalitzarà l’acte amb l’actuació del grup de música Xiula, presentant la cançó Mirada estràbica, un cant a les diversitats i als drets de totes les infàncies.

‘Mirades i veus diverses’ s’emmarca dins l’exposició ‘Per una educació en llibertat. Barcelona i l’escola. 1908-1979‘, que es pot veure a El Born CCM fins al 27 de març de 2022.

  • Dimarts, 30 de novembre de 2021 A les 17 h

Activitat en català.

Entrades

Es pot adquirir l'entrada mitjançant el botó de venda d'entrades o a les taquilles del centre.

També es pot fer reserva prèvia per correu electrònic a reserveselbornccm@eicub.net
 o al telèfon
 93 256 68 50 (de dilluns a divendres, de 9.30 a 19 h).
Gratuït