• La Mercè - FOTO: Pep Herrero

Mostra de dracs i bèsties

Mostra d'imatgeria festiva i popular de Barcelona

El Born CCM es converteix en un cau de bèsties! Una seixantena de bèsties del Bestiari Festiu i Popular de Barcelona s’apleguen aquí del 6 al 25 de setembre amb motiu de les Festes de La Mercè. Àligues, bous, cucaferes, dracs, mosquits i moltes altres figures d’espècies reals i fantàstiques us esperen.

El bestiari festiu és un dels elements més genuïns de la cultura popular catalana. El seu origen es remunta al teatre medieval de les processons de Corpus Christi, evolucionant i adquirint entitat pròpia a cercaviles i balls de diables. Actualment, el bestiari festiu està compost per una gran diversitat de figures que, carregades de simbolisme, representen barris, pobles i ciutats.

Per conèixer millor el món del bestiari, l’Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya ha organitzat un seguit d’activitats al llarg d’aquests dies:

  • 13 i 20 de setembre, al vespre: visita teatralitzada Nit al cau de les bèsties (més informació i reserves al web bestiari.cat)
  • 10 de setembre, de 10 a 14 h: mostra de jocs tradicionals a la plaça Comercial i fira de colles. Coincidint amb aquesta jornada lúdica, algunes de les bèsties sortiran a passejar.
  • 24 de setembre, a les 20.30 h: plantada de bèsties a la plaça Comercial i cercavila.

Aquesta activitat s’emmarca dins les propostes d’El Born CCM per a les festes de la Mercè. Descobreix quines són aquí.

Horaris:
-Del 6 al 23 de setembre la mostra es pot visitar dins l’horari d’obertura del centre: de dimarts a diumenge i festius, de 10 a 20 hores.
El 25 de setembre la mostra es podrà veure de 10 a 16 h.

Activitat gratuïta sense reserva prèvia.Organitza: Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya

  • Del 6 de setembre al 25 de setembre

El Born Centre de Cultura i Memòria

El 25 de setembre la mostra es podrà veure de 10 a 16 h.

Activitat en català.

Entrada gratuïta
  • discapacitat_fisica
Organitza