Nosaltres som aquí

Acció pedagògica

“Nosaltres som aquí” és l’acció final d’un procés en què s’indaguen les memòries associades a objectes quotidians, tant de persones joves com de persones grans, per repensar l’imaginari entorn de la migració als barris de Barcelona, avui. 

A finals de 2019, des de Casc Antic va sorgir aquesta idea com a proposta d’experimentació escènica, tot connectant l’espai d’aprenentatge d’un grup de joves amb la recerca d’un grup de teatre comunitari format per gent gran. Finalment, el procés esdevindrà l’espectacle “Forasters vindran…”, previst per aquest 2021. 

En aquesta sessió, l’alumnat del programa Construeix-te de la Fundació Comtal compartirà amb altres joves, i a través de vídeos curts i coreogràfies,  la seva experiència al llarg del procés, així com les seves projeccions de futur a la ciutat on viuen.

L’acció es durà a terme a partir dels materials i els processos de recerca artística i comunitària de Forasters vindran…, una coproducció del Teatre Lliure, Susanna Barranco / Mousiké i Marta Galán Sala / Translab i de l’obra visual El agua es cuerpo, el cuerpo es trayecto, de Francisco Navarrete.

Aquesta proposta s’emmarca dins de Bornlab, el programa de proximitat d’El Born CCM coordinat per Transductores i LaLaberinta.

 

Pòster digital- Fanzine Forasters

 

Amb: Lamin Ceesay, Harouna Kande, Redouane Kabouri, Abdul Mutalib, Alhadj Mane, Moussa Ben Sliman, Mohammed Aamir, Mohammed Ben Moula, Mohamed Moustapha, Ouissame Chami, Ousmane Sarr, Issa Diarra, Aboubacar Sidik Toure, Hassan Bairherr, Usaman Nadeem i Mohamed Benazzouz
Acompanyament de l’educadora: Maria Abella
Suport pedagògic: Alejandra Pineda
Disseny i coordinació del procés: Marta Galán Sala / Translab
Formacions i laboratoris artístics: Creació de raps i producció de temes musicals amb Mohi Lee / Elasri Música-Estudio Khay (Terrassa) i Ismael El Sabanne, creació visual i plàstica amb Nicolas Spinosa, cos i acrobàcia amb Pau Dudekula, disseny de vestuari amb Anna Estany i Anna Trash.
Càmera i enregistrament en vídeo dels laboratoris: LabarrancoFilms (Càmeres: Susanna Barranco, Christian Guiriguet. Assistent de producció: Meritxell Casas. Assistent de rodatge: Facundo Savarino)
Recerca historiogràfica i documental: Observatori de la Vida Quotidiana, Pablo G.Morandi i Andres Antebi
Relatoria i acompanyament teòric i psicoterapèutic: Silvia G. Màrquez.
Mediació artística i disseny de l’acció pedagògica: Transductores
Disseny gràfic: Vicenç Ferreres

  • Divendres, 12 de febrer de 2021 De 09:30 h a 13 h

Activitat tancada a un grup reduït de la Fundació Comtal.

Activitat en català.

Entrada gratuïta