Presentació de la publicació ‘Un altre fi. LA RESTA’

En una societat devastada físicament i moralment durant i després de la Guerra Civil, l’art i els moviments socials es van convertir en formes de dissidència activa i transformació a l’ombra de la cultura institucionalitzada.

L’exposició Un altre fi. LA RESTA. Art i antifranquisme, celebrada a El Born CCM entre el novembre de 2022 i l’abril de 2023, va posar l’èmfasi en la resistència cultural d’aquella societat tot reunint obres de dinou creadors contemporanis de diverses generacions que van convertir en matèria artística la memòria dels silenciats pel règim.

La publicació que es presenta és el resultat de la reflexió d’un conjunt d’autores i autors entorn d’aquelles realitats que han quedat al marge de la història i sense les quals el relat històric no és complet. Són una al·lusió a les dissidències i a històries personals lligades a la fal·làcia de la transició, la pervivència de la repressió i la injustícia. La presentació anirà a càrrec de Jaume Muñoz, director de Patrimoni Cultural, i de Nora Ancarola i Amanda Cuesta, comissàries de la mostra.

La memòria històrica ens hauria de servir per suturar els nostres relats personals i col·lectius i per poder-los concretar políticament, més enllà de l’espectacle, i començar, així, a consolidar nous desenllaços.

La publicació ha estat produïda per El Born CCM i Serveis Editorials de l’Ajuntament de Barcelona.

  • Dimecres, 29 de maig A les 18:30 h

Sala Moragues. El Born CCM.

Activitat en català.

Entrada gratuïta
  • bucle_magnetic
  • discapacitat_fisica
  • gossos_assistencia