Presentació del llibre ‘1969’, d’Eduard Márquez

1969 Eduard Márquez ha volgut plasmar l’ambient polític i social que es vivia l’any 1969 a Barcelona, moment en què es pot parlar de l’inici del final de la dictadura franquista. És el retrat d’una ciutat convençuda que un altre món era possible, que la revolució que havia fracassat en altres llocs podia tenir una última oportunitat aquí​.

Márquez fa ús de documents d’arxiu (notícies de premsa, informes de policia, documents clandestins) i de testimonis per compondre el mosaic d’una Barcelona en tota la seva complexitat: el combat polític, de l’extrema dreta a l’extrema esquerra, amb armes i sense; la lluita obrera, veïnal i estudiantil; les reivindicacions de les dones, dels homosexuals i dels presos; l’experimentació artística; el rupturisme familiar i sexual; la reivindicació ecològica; la recerca espiritual, i la conquesta del carrer i dels espais públics amb manifestacions, festes i concerts.

1969 ens ajuda a entendre un moment històric que sovint s’ha construït de manera monolítica en l’imaginari col·lectiu. A través d’aquesta pluralitat ens ajuda a entendre també la pluralitat del present, i a intuir el per què de la nostra realitat actual.

Presentació del llibre a càrrec de l’autor, Eduard Márquez, acompanyat de Jordi Font Agulló, director del Memorial Democràtic.

Aquesta presentació forma part del programa d’activitats entorn l’exposició ‘Un altre fi. LA RESTA‘.

  • Dijous, 2 de febrer A les 18:30 h

Sala Moragues.
El Born CCM

Activitat en català.

Entrades

Es pot adquirir l'entrada mitjançant el botó de venda d'entrades o a les taquilles del centre.

També es pot fer reserva prèvia per correu electrònic a reserveselbornccm@eicub.net
 o al telèfon
 93 256 68 50 (de dilluns a divendres, de 9.30 a 19 h).
Gratuït