Presentació del llibre ‘La ciutat invisible’

amb Sara Beltrame, Daniele Porretta, Inés Macpherson, Albert Franquesa i Ramon Faura

La ciutat invisible. Vuit relats ucrònics barcelonins és una antologia en què vuit autors reimaginen set projectes arquitectònics i urbanístics barcelonins que, per diversos motius, no es dugueren mai a terme. Parlarem sobre el diàleg establert entre els projectes i el relat construït amb un dels editors del llibre – Daniele Porretta- i tres dels autors – Sara Beltrame, Inés Macpherson i Albert Franquesa-, en un debat moderat per l’arquitecte Ramon Faura.

Entre finals del segle XIX i mitjans del XX, es van realitzar desenes de projectes arquitectònics i urbanístics i es van dissenyar nombroses il·lustracions on s’imaginava una Barcelona molt diferent de la que tenim avui en dia. Com seria la ciutat si el zoològic de la Ciutadella s’hagués traslladat al Park Güell? I si Gaudí hagués dissenyat el moll? I si un gran viaducte travessés Barcelona des del Tibidabo fins a Montjuïc?

Els editors Raul Ciannella, Daniele Comberiati i Daniele Porretta van seleccionar alguns d’aquests projectes i van demanar a vuit autors escriure un relat de ficció per a cadascun, dibuixant d’aquesta manera una Barcelona alternativa i ucrònica. Els relats mostren que, amb l’arquitectura imaginada, és possible veure les esquerdes de la ciutat, les especulacions crítiques que es poden bifurcar cap a l’utòpic o el distòpic. Configuren el corpus d’una ciutat alternativa que obre dimensions espaciotemporals estimulants i que imagina noves relacions socials, econòmiques i culturals entre matèria, orgànica i inorgànica, i entre animals, humans i no humans.

  • Sara Beltrame és redactora, guionista i col·laboradora a Pikara Magazine, autora de La ciutat invisible.
  • Daniele Porretta és arquitecte i editor de La ciutat invisible
  • Inés Macpherson és narradora, editora, correctora, lectora, redactora i autora de La ciutat invisible
  • Albert Franquesa és narrador, professor de secundària i batxillerat i coautor de La ciutat invisible
  • Ramon Faura és músic, arquitecte i professor a ELISAVA, on també coordina l’Àrea de Ciències Socials i Experimentals. Ha curat exposicions i actualment està treballant en un llibre sobre arquitectura crítica i tecnologia

 

Recupera la sessió aquí:

Aquesta activitat forma part del cicle Born llibres.

  • Dijous, 12 de maig A les 18:30 h

Sala Castellví.
El Born CCM

Activitat en català.

Entrades

Es pot adquirir l'entrada mitjançant el botó de venda d'entrades o a les taquilles del centre.

També es pot fer reserva prèvia per correu electrònic a reserveselbornccm@eicub.net
 o al telèfon
 93 256 68 50 (de dilluns a divendres, de 9.30 a 19 h).
Gratuït

  • bucle_magnetic
  • discapacitat_fisica
  • gossos_assistencia