Presentació del procés Travessa Sequere, de Marco Noris

El caminar com a pràctica artística i política

L’estiu de 2022 l’artista Marco Noris va iniciar un nou projecte artístic amb un recorregut a peu per portar aigua del Delta de l’Ebre a les fonts del Segre. El projecte Sequere, que gira entorn el temps i la memòria, parteix del caminar com a pràctica artística i política seguint l’estela de Caminar de Henry David Thoreau o Wanderlust. Una historia del caminar de Rebecca Solnit. Aquesta pràctica també és l’origen de l’obra A la Frontera – 300km, 25 dies, 198 mugues, 212 obres (2017) i Topònims de Frontera (2022), exposades a ‘Un altre fi. La resta. Art i antifranquisme’.

Amb el projecte Sequere en curs, produït per l’Institut d’Estudis Ilerdencs, Marco Noris creua temes com l’entrada d’Espanya a la modernitat, la ruïna del progrés i el col·lapse ecològic, a partir del paisatge d’un riu creuat per la batalla de l’Ebre, els incendis, la sequera, els pantans, les nuclears i l’agricultura i la ramaderia extensiva.

Parlarem de la gènesi i les accions futures del projecte amb Marco Noris, Celeste Reyna, psicoanalista, i les curadores de la mostra, Nora Ancarola i Amanda Cuesta.

 

Marco Noris presenta la seva obra.

 

Aquesta activitat forma part del programa d’activitats entorn l’exposició ‘Un altre fi. LA RESTA‘.

  • Dimarts, 24 de gener A les 19 h

Sala Moragues.
El Born CCM

Activitat en català i castellà.

Entrades

Es pot adquirir l'entrada mitjançant el botó de venda d'entrades o a les taquilles del centre. També es pot fer reserva prèvia per correu electrònic a reserveselbornccm@eicub.net
 o al telèfon
 93 256 68 50 (de dilluns a divendres, de 9.30 a 19 h) Gratuït