Que Dieu te protège

Direcció: Cléo Cohen, França 2021
Durada: 80 min.
VOSC (Versió Original Subtitulada Català)
Presenten i condueixen el debat posterior: Jonás Benarroch i la directora de la pel·lícula, Cléo Cohen (en connexió virtual)

El debut de la directora de Cléo Cohen investiga la seva identitat com a néta d’àrabs jueus que en algun moment del passat van emigrar de Tunísia i Algèria a França.

En un ambient íntim, Cohen interroga els avis davant de la càmera sobre el curs que ha seguit la seva vida. Estan més vinculats al judaisme o al seu origen àrab? Què pensen del seu país d’acollida actual, França, l’antiga potència colonial? Se senten africans o europeus? I com esperen que els seus descendents formin la pròpia identitat? Les seves respostes de vegades són totalment clares i, d’altres, més críptiques.

Entre les entrevistes, Cohen busca referents a l’obra d’Albert Memmi (1920-2020), escriptor franco-tunisià d’origen jueu. Les converses amb Cohen provoquen la introspecció dels membres de la generació més gran i de la més jove. Alhora, aquesta recerca personal reflecteix la complexitat d’una història en la qual conflueixen el colonialisme, l’antisemitisme i el racisme, així com altres qüestions religioses, culturals i polítiques.

Aquesta activitat forma part de la programació del Festival de Cinema Jueu.

  • Diumenge, 13 de novembre A les 19 h

Sala Moragues.
El Born CCM

Activitat en català.

Entrades

Gratuït.

Cal reservar l'entrada mitjançant el botó de venda d'entrades o a les taquilles del centre.

També es pot fer reserva prèvia per correu electrònic a reserveselbornccm@eicub.net
 o al telèfon
 93 256 68 50 (de dilluns a divendres, de 9.30 a 19 h).
Gratuït

  • discapacitat_fisica
  • gossos_assistencia
  • subtitulacio
Organitza Col·labora